5 alimente care te ajută să slăbești mai repede după 40 de ani. Au fibre și te mențin sătul mai multă vreme

Care sunt cele cinci alimente care ajută în dietele de slăbire, după 40 de ani.
Un stil de viață sănătos înseamnă printre altele și menținerea unei greutăți normale, știut fiind faptul că supraponderea și obezitatea sunt factori de risc pentru bolile cronice, precum diabetul, bolile de inimă și cancere.
Totodată, având în vedere modificările hormonale de-a lungul vârstei, odată cu trecerea de 40 de ani eforturile pentru a scădea din greutate sunt tot mai mari, un motiv în plus să acordăm atenția necesară încă de la 30 de ani.
De altfel, când ajungi la această vârstă, începi în mod natural să pierzi masă musculară la fiecare 10 ani. Din nefericire, o scădere a masei musculare face mult mai ușor să câștigi grăsime, de care cu greu să mai scapi.
5 alimente care ajută să slăbești după 40 de ani
Pentru a veni în sprijinul organismul, în cazul în care vreți să mai scăpați de kilograme în plus, pe lângă o dietă echilibrată, cu un aport caloric adecvat tipului de activitate pe care o faceți, dar și cu mineralele și vitaminele necesare, nutriționiștii au realizat o ”listă scurtă” de alimente care vă pot fi de folos.
Cele cinci alimente care ajută în acest sens sunt:
Semințele de in
Acestea sunt o sursă importantă de acizi grași Omega 3, dar și de fibre. Studiile au arătat că un consum de 30 grame de fibre pe zi susține efortul de a scădea în greutate, mai mult că fibrele cresc sațietatea, astfel consumul caloric va fi unul mai redus.
Fructele de pădure
Cu un conținut ridicat de antioxidanți, fructele de pădure sunt și ele indicate în dietele pentru scăderea sau menținerea în greutate.
De altfel, acestea sunt foarte versatile, putând fi consumate ca atare, pe post de gustare, dar și la micul dejun, în combinație cu ovăz, iaurt sau în smoothie-uri.
Salată de fructe. FOTO: Freepik @azerbaijan_stock
Pe lângă antioxidanți, fructele de pădure sunt bogate în nutrienți și fibre care susțin un stil de viață sănătos și care promovează scăderea în greutate.
Vezi și: Care sunt greșelile care ne îngrașă în post. Laura Ene: Este cel mai rău tip de grăsime
Avocado
În general fructele au un conținut crescut de apă și fibre, precum și puține calorii, iar avocado nu este o excepție de la această regulă.
Mai mult decât atât, acest fruct este și unul bogat în grăsimi sănătoase.
Persoanele care consumă avocado, consumă mai multe fructe și legume, dar și mai puține alimente procesate, cu adaos de zahăr, cele cunoscute ca făcând parte din dieta occidentală, responsabilă de apariția bolilor metabolice.
Un studiu din 2013, publicat în Nutrition Journal, a arătat că o jumătate de avocado consumat la prânz menține sațietatea la un nivel foarte bun pentru următoarele 3-5 ore, notează EatThis.
Nuci și semințe
Consumate cu moderație, nucile și semințele pot deveni o gustare potrivită atunci când vreți să slăbiți. Iar acest lucru se datorează conținutului de fibre, proteine și grăsimi sănătoase.
Potrivit dr. Joe Fuhrman, aceste ”alimente naturale” sunt pline de fitochimicale și nutrienți.
Micronutrienții din nuci și semințe includ antioxidanți, precum cerotenoide, vitamina E, flavonoizi și resveratrol.
În plus, studiile arată că a consuma nuci poate duce la o mai mare pierdere în greutate și la o sensibilitate sporită la insulină.
Varza murată
Acest tip de varză este un aliment ce conține atât prebiotice, cât și probiotice.
Iar motivul pentru care ajută în scăderea în greutate este dată și de faptul că are un număr redus de calorii, puține grăsimi, dar mai ales pentru că este plină de fibre, care ajută sațietatea.
Acest lucru va ajuta la îndepărtarea oricăror pofte nesănătoase și vă va menține sătulă mai mult timp pe parcursul zilei. În plus, probioticele din varză pot reduce absorbția grăsimilor.
În plus față de beneficiile sale pentru pierderea în greutate, varza murată conține nutrienți cheie, cum ar fi fierul, acidul folic, manganul, vitamina C, vitamina K1, cupru și potasiu.
-
-
De ce să faci un duș rece: 5 motive care te vor surprinde04.09.2025, 17:28
-
De ce cancerul la inimă este extrem de rar04.09.2025, 15:50
-
Cum ne afectează oboseala cronică și Long COVID corpul04.09.2025, 14:40
-
Pierderea mirosului, semn timpuriu al bolii Alzheimer04.09.2025, 13:28
HPH-15, tratamentul inovator pentru diabet. Efecte mai bune decât tratamentul clasic
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Soia, alimentul distrus de studii și de nutriționistul Ligia Pop: Nu este pentru oameni! Nu este sănătos. A fost interzis și pentru animale
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
Extractul de ceapă, impact asupra glicemiei. Reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Stilul de viață, esențial pentru prevenția diabetului. Dr. Mihai Comșa: Întârzie cu 10-15 ani apariția diabetului
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Leziuni cardiace ascunse, neidentificate la controale de rutină. Femeile, cele mai expuse
Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Prediabet și diabet: diferențe, simptome și cum le poți preveni. Fă acest TEST
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
Vitamina D, rol în prevenirea și gestionarea diabetului. Reduce riscul complicațiilor asociate diabetului
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
De ce ne îngrășăm, de fapt. Greșeala care duce la acumularea de kilograme nedorite. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: A devenit un combustibil
Semnele subtile ale diabetului pe care să NU le ignori
Diabetul, afecțiune cronică în creștere. Complicațiile, grave
Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Ce trebuie să știi despre mici și sarmale. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Obiceiurile alimentare se schimbă greu
Diabetul, boala pe care o ai fără să știi. Prof. dr. Bogdan Timar: E îngrijorător
Uleiul de floarea soarelui, riscuri pentru sănătate. Dr. Ancuța Leonte: Nu-l recomand sub nicio formă. Crește riscul de inflamație
Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Consumul de fructe seara, impact asupra glicemiei. Dr. Mihai Comșa: Duce la dereglarea mecanismelor de semnalizare glicemică
Cinci semne ale diabetului. Apar devreme. Detaliile la care să fii atent
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.