5 gustări care îți vor potoli foamea, fără să te baloneze. Le poți mânca și noaptea

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Floricele  FOTO: pixabay
Floricele FOTO: pixabay

Mâncatul seara târziu poate face foarte mult rău sănătății. Totuși, există unele alimente care ar putea fi consumate în siguranță, spun specialiștii. Iată care sunt acestea.

Oamenii mănâncă după cină dintr-o varietate de motive, inclusiv plictiseală, anxietate, poftă sau foame. Cu toate acestea, acum există multe dezbateri despre dacă ar trebui sau nu să mănânci după cină. Și, dacă acest lucru este acceptabil, atunci care sunt alimentele ideale de consumat la acea oră? Dr. Rohini Patil, specializat în domeniul Dietei și Nutriției, dezvăluie că, oricât de sănătos am mânca pe parcursul zilei, se pare că de îndată ce soarele apune, toate aspirațiile noastre de sănătate dispar. Se pare că nu contează dacă ai mâncat o masă hrănitoare în urmă cu o oră; corpul dă semnalul de foame și poftă de dulce. Iată câteva alimente care pot ține loc cu succes acestor dulciuri.

Fructe proaspete și iaurt grecesc simplu

Când senzația de foame se lovește noaptea târziu, această gustare încântătoare se întâmplă să fie o alternativă foarte nutritivă. „Iaurtul grecesc și fructele vă oferă toată bogăția delicioasă a înghețatei fără carbohidrați și calorii. Când iaurtul grecesc este combinat cu o sursă de carbohidrați, cum ar fi fructele, triptofanul este mai probabil să pătrundă în bariera hemato-encefalică. Presărați puțină scorțișoară sau turmeric măcinat deasupra iaurtului pentru a-l face puțin mai gustos.

Oleaginoase (nuci, migdale, fistic)

Nucile sunt o gustare grozavă pentru noaptea târziu, deoarece conțin în mod natural melatonină, o substanță chimică care susține somnul. Nucile conțin și magneziu, un mineral care poate ajuta oamenii să doarmă mai bine, calmând activitatea nervoasă și permițându-le să se odihnească. "Melatonina este din abundență în fistic, care te poate ajuta să dormi mai bine. Conțin și fibre și proteine, care te pot ajuta să te simți sătul mai mult timp. Pentru a te menține ocupat, caută fisticul în coajă.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Miturile despre OUĂ, SPULBERATE. Câte avem voie să mâncăm. Medic francez, despre beneficiile alimentului

O porție de migdale înseamnă 23 de migdale. Sunt o gustare hrănitoare, deoarece sunt bogate în vitamina E și acizi grași omega-3.

Kiwi

Un kiwi este o gustare sănătoasă, ușoară, bogată în vitamina C. Două fructe kiwi, decojite și feliate, sunt o sursă naturală de serotonină, un neurotransmițător care favorizează relaxarea și sațietatea. Ați încercat vreodată un Sandwich Kiwi? Luați felii de pâine, brânză mascarpone și kiwi coapte.

Floricele de porumb

Vorbim aici de cele simple, nu de floricele de porumb cu unt, cum le primești la cinema sau cele speciale pentru cuptorul cu microunde, care uneori sunt cu aditivi. Floricele gătite pe aragaz sunt o gustare versatilă și sățioasă, care poate fi personalizată pentru a satisface orice poftă ce apare noaptea. Dacă sunteți în căutarea uni gustări crocante și sărate, nu căutați mai departe. Acoperiți cu un praf de sare de mare. Vreți ceva dulce? Pentru a ajuta la menținerea stabilității zahărului din sânge, adăugați un praf de miere crudă și un vârf de scorțișoară. Floricele de porumb sunt, de asemenea, bogate în fibre și au un număr scăzut de calorii atunci când sunt făcute acasă.

Ouă

Dacă doriți să vă îmbunătățiți aportul de proteine, optând și pentru o gustare mai plăcută, ouăle sunt foarte adaptabile și pot fi folosite într-o varietate de gustări. Două ouă fierte sunt o alternativă minunată dacă vrei să-ți crești aportul de proteine ​​și să iei o cină mai consistentă. Se condimentează cu un praf de piper (fără sare) și se servește cu o mână de biscuiți cu mai multe cereale crocante. Alternativ, puteți folosi pur și simplu albușurile și păstrați gălbenușul pentru deserturi.

Mai multe puteți afla AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel