6 alimente care scad hipertensiunea arterială

Angela Sabău |
Data publicării:
Cerealele din ovăz
Cerealele din ovăz

Hipertensiunea arterială este una din cele mai frecvente afecțiuni legate de vârstă. Iată o listă de alimente care pot reduce natural hipertensiunea.

Probabil că ați auzit hipertensiunea arterială numită la un moment dat „ucigașul tăcut”. Pare nefast, dar tensiunea arterială ridicată este cu adevărat o boală dificil de detectat. Statisticile arată că peste 77 de milioane de americani suferă de hipertensiune, ceea ce poate duce la atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale care pun viața în pericol.

Cercetările publicate în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics raportează o îmbunătățirea tensiunii arteriale atunci când se pune accentul pe anumite alimente - fructe, pește, nuci și semințe, potrivit prevention.com.

Iată câteva care sunt ușor de încorporat în mesele și gustările zilnice.

Ovăzul este una dintre cele mai bogate surse vegetale de magneziu, un nutrient important în dieta DASH. Cercetările publicate în Journal of Family Practice raportează că consumul de ovăz reduce semnificativ atât presiunile sistolice, cât și cele diastolice la persoanele cu hipertensiune. Beta-glucanul, fibra primară găsită în ovăz, joacă un rol important în sănătatea inimii.

Fisticul ajută la scăderea tensiunii arteriale. Mai mulți cercetători raportează că fisticul a fost evidențiat într-o meta-analiză publicată în American Journal of Clinical Nutrition ca având cel mai puternic efect în reducerea tensiunii arteriale. Conține mai mulți nutrienți - magneziu, potasiu și fibre - joacă probabil un rol în îmbunătățirea tensiunii arteriale. Cu mai mult potasiu decât o banană, o mână de fistic conține și antioxidanți puternici - polifenoli și carotenoizi.

Struguri Concord, care cresc în regiuni nordice și reci specifice ale Statelor Unite. Culoarea purpurie vine din polifenoli, cunoscuți pentru îmbunătățirea sănătății inimii. Strugurii Concord conțin mai mulți polifenoli, cum ar fi antocianine, catehină, epicatechină și quercetină, decât alte soiuri de struguri. American Journal of Clinical Nutrition a raportat îmbunătățirea tensiunii arteriale nocturne la persoanele cu pre-hipertensiune arterială atunci când sucul de struguri Concord a fost consumat înainte de culcare timp de opt săptămâni. În mod similar, cercetările demonstrează modificări favorabile ale tensiunii arteriale după ingestia zilnică de suc de struguri Concord, după cum este documentat în Biomarkers.

Strugurii sunt o gustare perfectă, atât crudă, cât și congelată.

Portocalele sunt surse super bogate de potasiu, un mineral important în dieta DASH. De fapt, portocalele sunt unul dintre cele mai mari alimente cu potasiu disponibile pe tot parcursul anului. Mai mult, hesperidina, un flavonoid asociat cu reducerea tensiunii arteriale și a riscului cardiovascular, se găsește în mod natural în portocale și suc de portocale. Cercetările emergente sugerează că hesperidina poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale și a funcției vaselor de sânge sănătoase atunci când bărbații supraponderali consumă zilnic suc de portocale sau portocale, așa cum a fost raportat în American Journal of Clinical Nutrition

Lintea este una dintre „leguminoasele” împreună cu fasolea neagră, nautul, mazărea și fasolea pinto. Este bogată în fibre și potasiu, ambele „vedete” ale dietei DASH și legate de îmbunătățirea tensiunii arteriale. Lintea a fost declarată ca atenuantă independentă a tensiunii arteriale într-un studiu publicat în British Journal of Nutrition.

Avantajul lintei este timpul rapid de gătit - gata în mai puțin de 30 de minute. Lintea este proteina din plante perfectă și are un indice glicemic scăzut.

Sfecla. Aceste legume rădăcinoasă conține două minerale (magneziu și potasiu) demne de remarcat în combaterea tensiunii arteriale ridicate. Mai mult decât atât, sfecla are un conținut ridicat de nitrați din dietă, pe care studiile s-au legat de reducerea semnificativă a tensiunii arteriale. Cercetările raportate în jurnalul Hipertensiune au emis ipoteza conversiei naturale a nitraților în nitriți și oxid nitric în timpul digestiei și absorbției are un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel