Aerobicul reduce semnificativ avansarea bolii Alzheimer

Florina Pop |
Data publicării:
Aerobic. Foto: Pixabay
Aerobic. Foto: Pixabay

Aerobicul reduce declinul cognitiv la persoanele cu Ahzeimer, susține un studiu recent.

O cercetare susține că aerobicul ar încetini considerabil avansarea bolii Alzheimer. Deși există diferite medicamente care sunt folosite în tratamentul bolii Alzheimer, există dovezi care sugerează că aerobicul poate fi eficient în reducerea progresiei bolii. Într-un studiu pilot, cercetători americani de la Universitatea de Stat din Arizona au analizat dacă un grup de adulți vârstnici cu boala Alzheimer ar avea un declin cognitiv mai mic după 6 luni de exerciții aerobice, comparativ cu nivelul scontat de declin cognitiv pe care l-ar experimenta dacă boala progresează în mod natural.

La experiment au luat parte 96 de participanți cu vârste de 66 de ani sau peste cu boala Alzheimer. Cercetătorii au împărțit aleatoriu acești participanți în două grupuri. Un grup de 64 de persoane a participat la cursuri de ciclism supravegheat de trei ori pe săptămână timp de 6 luni. Restul de 32 de participanți au luat parte la întinderi supravegheate și la o serie de cursuri de mișcare, pe care oamenii de știință le-au asociat grupului de ciclism în ceea ce privește regularitatea cursurilor și durata lor de timp, dar la intensitate redusă.

Potrivit prof. Fang Yu,autorul corespunzător al studiului, afirmă că ”o intervenție de 6 luni de exerciții aerobice a redus semnificativ cognitivul declin în comparație cu evoluția naturală a modificărilor pentru demența Alzheimer”, arată medicalnewstoday.com.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel