Alergia la ceai verde. Cum recunoști simptomele

Ceaiul verde are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Cu toate astea, există și persoane care sunt alergice la această plantă. Iată cum recunoști simptomele.

Alergia la ceai verde poate fi diagnosticată doar de un medic. Vestea bună este că alergia la ceaiul verde este foarte rară. Mai mult, această băutura ar putea chiar ameliora simptomele altor alergii. 

 

Conștientizarea reacțiilor alergice la ceaiul verde a apărut după ce un studiu (link direct), publicat în octombrie 2003, în Journal of Allergy and Clinical Immunology, a analizat 11 pacienți care au lucrat la o fabrică japoneză de ceai verde și au dezvoltat reacții alergice înperioada 1984 și 2001. Simptomele includeau tuse, dispnee (dificultate de respirație) și pierderea cunoștinței (în cazuri severe).

La câțiva dintre aceștia simptomele s-au manifestat și după ingestia oricărui tip de ceai (ceai verde, ceai oolong sau ceai negru) sau după ce au mâncat prăjituri sau tăiței făcuți cu pulbere de ceai verde. Testele cutanate și probele de inhalare au confirmat că pacienții au dezvoltat astm, provocat de inhalarea sau ingerarea ceaiului verde.
Cu toate acestea, mulți dintre pacienții care au prezentat reacții alergice la ceaiul verde au consumat ceai verde în trecut fără o reacție alergică. Prin urmare, această alergie la ceai verde ar fi putut fi cauzată de inhalarea prafului de ceai verde în timpul lucrului.


Ceaiul verde, adjuvant în gestionarea altor alergii


În alte cazuri, ceaiul verde ar putea fi de ajutor în combaterea alergiilor. Mai exact, ceaiul verde ar putea ameliora mâncărimea pielii. Un studiu(link direct)  publicat în iunie 2012 în Toxicology Research, care a inclus un grup de 10 voluntari sănătoși, a examinat modul în care ceaiul verde, atunci când este utilizat topic, ar putea inflența  dermatita  de contact alergică, o afecțiune comună a pielii în care contactul cu anumite substanțe chimice, inclusiv cele din produsele cosmetice, vopselele de păr sau săpun, provoacă o reacție alergică


Ceaiul verde nu a iritat pielea subiecților de testare; mai mult, a avut un efect pozitiv în gestionarea reacțiilor alergice ale acestora. Cu toate acestea, nu părea suficient de puternic pentru a controla reacțiile moderate sau severe, așa că s-ar putea să nu poți conta pe ceaiul verde pentru mâncărimea pielii, ca tratament complet.

Studiul a concluzionat faptul că ceaiul verde a fost sigur atât în ​​produse cosmetice, cât și în aplicații medicinale;

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel