Alimentele care îți afectează somnul. Provoacă acid la stomac

Monika Baciu |
Data publicării:
alimentele - FOTO: Freepik
alimentele - FOTO: Freepik

Ceea ce mâncăm sau bem înainte de culcare are un efect direct asupra somnului. Câteva alimente pe care le consumăm în special la cină ne afectează somnul. Provoacă acid la stomac.

Dormitul poate fi o provocare pentru mulți dintre noi, iar uneori chiar și dieta noastră poate avea un rol în această ecuație. Se pare că există anumite alimente și băuturi care, consumate înainte de culcare, pot provoca dificultăți în adormire și pot afecta calitatea somnului.

Potrivit experților medicali, evitarea acestor alimente și optarea pentru alternative mai sănătoase ar putea face o diferență semnificativă în felul în care ne odihnim noaptea. Să aruncăm o privire mai atentă la aceste alimente și la cum pot influența somnul nostru.

Lipsa somnului, efecte serioase

Lipsa somnului poate provoca probleme serioase de sănătate. În afară de problemele cu concentrarea și atenția la muncă sau școală, lipsa somnului a fost chiar legată de probleme de sănătate cronice precum diabetul, accidentul vascular cerebral, depresia și bolile de inimă.

Experții medicali și medicii specializați în somn au declarat pentru HuffPost că există cinci tipuri de alimente și băuturi de care ar trebui să ne ferim dacă vrem să avem un somn mai bun, precum și alimentele pe care ar trebui să le consumăm în schimb.

Vezi și: Oana Băluță, despre mesajul lui Marcel Ciolacu - "în viitor nu vor mai fi femei lider. Vor fi doar lideri!": Femeile ar trebui considerate oameni. Eu înțeleg, de fapt, că nu va nominaliza femei

Alimentele picante, îngreunează capacitatea de a adormi

Potrivit doctorului Abhinav Singh, medic specialist în medicina somnului și medicină internă, alimentele picante pot crește aciditatea în stomac și pot cauza reflux gastroesofagian, ceea ce poate duce la probleme legate de somn.

Acidul gastric este deja natural mai ridicat noaptea, și dacă continuă să crească ca rezultat al alimentelor picante, poate perturba somnul. Mai mult decât atât, alimentele picante pot crește și temperatura corpului, lucru care creează disconfort.

Vezi și: Dieta care reduce simptomele artritei. Previne inflamația și durerile articulare

Pizza, impact direct asupra somnului

Expertul în medicina somnului, dr. Ruchir Patel, a spus că sosul de roșii poate fi un declanșator al refluxului acid în aceeași măsură în care o fac alimentele picante. De fapt, orice alimente făcute cu roșii - inclusiv sosurile de pizza și paste - te-ar putea ține treaz noaptea.

Nu numai că, dar unele ingrediente de pe pizza precum pepperoni sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate, care durează mult timp să fie digerate și pot provoca probleme de somn. Pentru a combate acest lucru, dr. Patel a recomandat să evităm consumul de pizza și a altor alimente cu conținut ridicat de sodiu cu până la trei ore înainte de culcare, potrivit Mirror.

Hamburgerii, bogați în grăsimi

Hamburgerii sunt bogați în grăsimi, lucru care îngreunează digestia. Dr. Singh a spus că această problemă poate fi chiar și mai rea dacă hamburgerul vine cu ketchup, deoarece acest lucru poate declanșa din nou refluxul acid. Totuși, experții susțin că un hamburger vegetarian este o opțiune mai bună.

Vezi și: Lucrul care ne îmbătrânește înainte de vreme. Sănătatea mentală, afectată ireversibil

Laptele, conținut de lactoză

Contrar tuturor miturilor care spun că un pahar cu lapte cald ne ajută să adormim, medicii susțin că, de fapt, acesta ne va perturba somnul. Dr. Patel susține că laptele este un alt produs care poate declanșa refluxul acid din cauza conținutului de lactoză.

Menta declanșează refluxul acid

Acid la stomac - FOTO: Freepik@vmulero

La fel ca și celelalte elemente din această listă, menta poate declanșa refluxul acid, ceea ce te poate împiedica să adormi, așa că ar trebui să te asiguri că te bucuri de tratamentul cu mentă doar în timpul zilei.

Ce să mănânci seara

Potrivit experților, gustările tale de noapte târzie ar trebui să fie alcătuite din carbohidrați complecși, fibre și proteine slabe. Aceasta înseamnă să mănânci legume, orez brun, linte, fasole și pâine integrală, alături de proteine precum carne de pasăre și pește.

Pe lângă ce mănânci, contează și când mănânci. Dr. Singh a spus că dacă vrei să mănânci ceva chiar înainte de culcare, ar trebui să te limitezi la sub 300 de calorii.

"O mână de nuci este o gustare bună pentru noapte deoarece are fibre și grăsimi nesaturate", a spus dr. Patel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel