Alimentele care scad colesterolul fără medicamente. Un motiv în plus să mâncați roșii

DCMedical Team / 20 apr 2021 / 11:46

Specialiștii vă sfătuiesc să încercați să vă scădeți valorile colesterolului cu ajutorul dietei mai întâi, respectiv al sportului, apoi cu medicamente.

Iată câteva alimente care scad colesterolul:

* Ceaiul verde - consumat zilnic, scade cu 26% riscul de a muri din cauza unui infarct sau a unui accident vascular cerebral, arată un studiu; experții cred că acest efect s-ar datora faptului că acest ceai este bogat în catehine, o familie de flavonoizi poate împiedica producția și absorbția colesterolului.

* Ciocolată neagră - acest lucru se datorează probabil nivelurilor ridicate de flavonoizi, compuși cu efect antioxidant. Rămâneți cu ciocolată neagră de 70% sau mai mult - conține mai mulți antioxidanți și mai puțin zahăr decât cele mai lactate.

* Mere - merele sunt unele dintre cele mai bune surse de pectină, un tip de fibre care s-au dovedit a reduce nivelurile de colesterol LDL. Sunt pline și de antioxidanți care acționează pentru a menține arterele limpezi. Mâncați merele cu tot cu coajă deoarece acolo sunt cele mai multe substanțe nutritive.

* Vinul roșu - un element esențial al dietei mediteraneene, vinul roșu a demonstrat că ajută la creșterea colesterolului HDL și la scăderea șanselor de boli de inimă. Moderația este esențială.

* Roșii - sunt bogate în licopen, un compus care previne oxidarea LDL (devenind și mai dăunătoare sănătății dumneavoastră). Studiile au arătat că roșiile și sucul de roșii au un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol - și că obținerea a mai mult de 25 mg de licopen într-o zi chiar a scăzut nivelul LDL cu până la 10%, arată prevention.com.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy