Alimentele cumpărate din magazin, chiar trebuie spălate?

Adisa Codruț |
Data publicării:
Carne
Carne

Unele alimente ar fi bine să fie spălate înainte să le gătiți și să le consumați, altele, nu, mai ales dacă scrie pe etichetă că nu necesită spălare.

Nu toate alimentele cumpărate din magazin necesită spălate, susțin cei de la medicinenet. Aceștia au realizat o listă cu o serie de recomandări:

Carnea de pasăre - este mai sigur să distrugeți bacteriile atunci când o gătiți. Un studiu recent a arătat că după spălarea cărnii de pasăre, 60% dintre bacterii au rămas în chiuvetă, iar 26% dintre bacterii au ajuns în salată.

Salate prespălate - dacă pe pungă scrie că verdeața a fost spălată în prealabil, atunci nu este necesar să o mai spălați. Multe salate preparate trec printr-un sistem triplu de spălare pentru a elimina resturile naturale.

Ouă - spălarea ouălor acasă nu îndepărtează germenii; le lasă înăuntru. Puneți întotdeauna ouăle la frigider.

Carne roșie - nu puteți spăla toate bacteriile de pe carnea roșie. Unele sunt în fibre. Cel mai sigur mod de a ucide toate bacteriile de pe carnea roșie este să o gătiți la o temperatură de cel puțin 145 de grade.

Ciuperci - sunt mici bureți care sug apa - și poate unele bacterii cu ea. Curățați ciupercile cumpărate din magazin cu o cârpă umedă. Dacă adunați ciuperci din natură, înmuiați-le în apă călduță sărată timp de 30 de minute. Apoi clătiți cu apă curată până când toată murdăria a dispărut.

Pește - dacă îl spălați, veți răspândi bacterii în bucătăria voastră. Singurele excepții de la această regulă sunt scoicile, stridiile, midii și scoicile pe care le primești proaspete. Este posibil să aibă nevoie de o clătire pentru a scăpa de nisip și murdărie.

Paste - nu există niciun motiv de siguranță alimentară pentru a spăla pastele, nici înainte de a le găti, nici după.

Avocado - nu mâncați coaja de avocado, așa că de ce ar trebui să o spălați? Atunci când îl feliați, puteți transfera bacteriile și murdăria de pe coaja la avocado.

Pepeni - Pepenele crește pe sol, deci dăunătorii și microorganismele din murdărie și îngrășământ sunt peste tot. Spălați toți pepenii cu atenție chiar înainte de a-i tăia astfel încât să nu mutați bacteriile de la coajă la miez.

Fasolea - fasolea uscată și conservele sunt în siguranță fără a le spăla. Nu se întâmplă nimic dacă spălați praful de pe ea. Și dacă clătiți conservele de fasole, puteți reduce cantitatea de sodiu cu aproape jumătate, în medie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel