Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Sunt câteva alimente pe care medicii nutriționiști nu le-ar consuma.
Iată alimentele pe care medicii nutriționiști nu le-ar mânca fie din cauza compoziției lor, fie din cauza modului în care sunt consumate:
* suc proaspăt stors - unii nutriționiști consideră că sucul proaspăt stors, în ciuda faptului că este abia preparat, se poate contamina cu ușurință cu viruși și bacterii atunci când nu avem o igienă adecvată (mâinile și fructele nu sunt spălate sau trec prin mai multe mâini). În același timp, sucul conține o mulțime de zaharuri, care, consumate în exces, pot provoca patologii metabolice, potrivit unui studiu publicat în Critical Reviews in Clinical Laboratory Sciences.
* carne mediu făcută - ar putea fi contaminată cu Echerichia coli, Salmonella și alte bacterii.
* lapte proaspăt muls - produsele nepasteurizate - cum ar fi laptele proaspăt muls - pot fi dăunătoare sănătății. Există un risc ridicat ca acestea să fie contaminate cu bacterii precum Listeria monocytogenes. Listerioza, cauzată de această bacterie, poate provoca meningită, pneumonie și avort spontan.
* mezeluri - cercetările au arătat că mezelurile conțin nitrați cauzatori de cancer. În plus, 1 kilogram de cârnați conține aproximativ 40% mai multă sare și 50% mai multă grăsime decât 1 kilogram de carne de vită crudă. Prin urmare, este important să eviți consumul lor des și în cantități mari.
* fructe și legume gata tăiate - în supermarketuri, la mare căutare sunt fructele și legumele gata tăiate și ambalate. Însă, nu trebuie uitat că bacteriile, virusurile și ciupercile sunt microscopice și că nu toată lumea se spală pe mâini, se arată într-un material DC Medical.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.