Alimentele ultra-procesate, chipsurile și sucurile, pericol pentru inimă

Georgiana Ioniță / 11 noi 2019 / 20:21
Restaurant
Restaurant


Cu toții știm că alimentele precum chipsurile de cartofi și prăjiturile nu sunt o alegere tocmai sănătoasă, dar un nou studiu avertizează că aceste gustări pot fi extrem de periculoase pentru inimă.

 

Cercetătorii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au descoperit că alimentele ultraprocesate, cum ar fi sucurile și gustările sărate ambalate pot afecta grav sănătatea inimii, notează Healthline.

Cercetătorii au examinat rezultatele de la 13.446 de adulți, cu vârsta de 20 de ani și mai mari, care au completat o listă dietetică de 24 de ore și au răspuns la întrebări despre sănătatea lor cardiovasculară.

A fost numit Studiul Național de Sănătate și Nutriție (NHANES), care a fost colectat între 2011 și 2016.

Ei au descoperit că pentru fiecare creștere de 5 la sută a caloriilor din alimentele ultra-procesate pe care le-a mâncat o persoană, a existat o scădere corespunzătoare a stării generale de sănătate cardiovasculară.

În plus, cercetătorii au descoperit că adulții care au consumat aproximativ 70 la sută din caloriile lor din alimente ultra-procesate aveau dublată probabilitatea de a avea o sănătate cardiovasculară „ideală", comparativ cu persoanele care au consumat 40% sau mai puțin din caloriile lor din alimente ultraprocesate.

Printre alimentele periculoase se numără cele bogate în substanțe precum grăsimile, amidonul, grăsimile hidrogenate, zahărul adăugat, amidonul modificat și alți compuși.

Conțin arome, culori sau emulgatori artificiali.

CDC a spus că produsele alimentare ultra-procesate reprezintă mai mult de jumătate din caloriile zilnice ale unei persoane americane.

Băuturi răcoritoare, gustări sărate ambalate, prăjituri, prăjituri și crochete de pui sunt câteva exemple.

„Dietele sănătoase joacă un rol important în menținerea unei inimi sănătoase și a vaselor de sânge", a spus Zefeng Zhang, MD, doctor, un epidemiolog la CDC, într-un comunicat de presă. „Mâncarea alimentelor ultra-procesate adesea afișează alimente mai sănătoase, bogate în nutrienți, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe, care sunt puternic legate de o bună sănătate a inimii."

 
Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy