Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Acest aliment hidratează la fel de bine ca un pahar cu apă. În plus, are compuși care mențin sănătatea intestinului și are capacitatea de a scădea hipertensiunea și...
Acest aliment care hidratează la fel de bine ca un pahar cu apă te răcorește instantaneu, scade colesterolul, menține sănătatea intestinului și are multe alte beneficii.
Iaurtul este considerat un superaliment datorită conținutului său bogat în calciu, proteină și bacterii "bune" active, care contribuie la menținerea sănătății intestinale. De asemenea, ajută la promovarea pierderii în greutate, stimularea metabolismului, creșterea imunității, prevenirea osteoporozei, combate anemia și infecțiile vaginale. În plus, scade nivelul colesterolului, întărește dinții și îmbunătățește sănătatea pielii și a părului.
Iaurtul este un produs lactat preparat prin fermentarea bacteriană a laptelui. Lactobacillus, o clasă utilă de bacterii, fermentă laptele în iaurt și ajută la procesul digestiv al organismului. Aceste bacterii protejează intestinul împotriva infecțiilor cauzate de bacteriile dăunătoare.
Acest tip de bacterii este cunoscut și sub numele de "culturi de iaurt", probiotice sau "bacterii bune", fiind benefice pentru sănătatea generală și starea de bine. Iaurtul neprocesat are o textură cremoasă și un gust ușor acru.
În plus, iaurtul oferă aceeași hidratare precum un pahar cu apă.
"O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca şi un pahar de apă", arată DSP Hunedoara.
Datorită prezenței tulpinilor active de bacterii în iaurt, acesta este ușor de digerat. De fapt, probioticele produse de bacteriile de acid lactic prezente în iaurt ajută la ameliorarea constipației, diareei, bolii inflamatorii intestinale și chiar a infecțiilor cu bacterii care cauzează ulcere peptice, cum ar fi H. pylori, care pot duce în cele din urmă la cancer gastric, potrivit Organic Facts.
Fiind un produs lactat, iaurtul conține doze mari de calciu, potasiu și magneziu și are un efect antiinflamator asupra corpului. Calciul și magneziul sunt esențiale pentru menținerea sănătății osoase și dentare.
Infecțiile vaginale cauzate de candida sunt frecvente în rândul femeilor diabetice. Consumul zilnic de iaurt reduce nivelurile de pH ale tractului vaginal și previne infecțiile cu candida.
Vezi și: Ce înseamnă dragostea adevărată. Radu Leca: Aia e!

Iaurtul - FOTO: Freepik@nensuria
Studiile citate în International Journal of Obesity (Londra) arată că iaurtul sprijină pierderea în greutate și reduce adipozitatea centrală în timpul restricției energetice. Te ajută să te simți sătul, astfel încât să eviți supraalimentarea. Aceasta nu doar ajută la menținerea greutății sub control, ci și la reducerea grăsimii abdominale.
Fiind o sursă bogată de probiotice, iaurtul îmbunătățește starea de spirit și funcțiile cognitive, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la University of California Los Angeles. Sursa bogată de potasiu prezentă în iaurt este esențială pentru sănătatea nervilor și menținerea echilibrului fluidelor în organism.
Vezi și: Ce înseamnă dacă ai transaminazele crescute. Bolile pe care le indică
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, iaurtul poate ajuta la ameliorarea simptomelor astmului. Probioticele din acesta reduc semnificativ șansele de atacuri de astm fatale la persoanele active fizic. Acest lucru reduce simptomele precum scurtarea respirației, tusea și strângerea pieptului la pacienții cu astm.
Conform constatărilor publicate în International Dairy Journal, conținutul de proteină din iaurt este mai ridicat decât cel al laptelui. Este cunoscut și pentru digerarea mai ușoară decât laptele datorită descompunerii parțiale a proteinelor, cum ar fi caseina, de către bacteriile fermentatoare.
Tulpinile probiotice de bacterii prezente în iaurt sporesc sistemul imunitar și reduc incidența infecțiilor, bolilor inflamatorii și alergiilor. Cercetătorii spun că consumul regulat poate activa celulele T și te ajută să lupți împotriva bolilor cu un sistem imunitar mai puternic.
Vezi și: Diferența dintre infarct și atac de panică. Semnul simplu care le deosebește
Consumul regulat de produse lactate a demonstrat scăderea hipertensiunii prin reducerea reabsorbției sodiului. Prin urmare, Dr. Penny Kris-Etherton și colaboratorii de la Penn State University au concluzionat într-un studiu că "includerea produselor lactate într-o dietă sănătoasă pentru inimă este un punct focal important pentru a obține beneficii în ceea ce privește tensiunea arterială".
Studiile realizate de diverse institute indică o scădere a nivelurilor serice de colesterol LDL (rău) la persoanele care consumă regulat iaurt. Prin urmare, consumul zilnic al acestui desert lactat poate duce la o reducere a bolilor cardiovasculare.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.