Antibioticele ar putea fi un tratament promițător pentru o formă de demență

Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky’s College of Medicine au descoperit că o clasă de antibiotice numite aminoglicozide ar putea fi un tratament promițător pentru demența frontotemporală.

Rezultatele studiului conceptual, care a fost un efort de colaborare între Departamentul de Biochimie moleculară și celulară din Marea Britanie și Departamentul de patologie al Universității din California, San Francisco, au fost publicate recent în revista Human Molecular Genetics, noteaza Eurekalert.

Demența frontotemporală este a doua cea mai frecventă demență după boala Alzheimer și cel mai frecvent tip de demență cu debut precoce. De obicei, începe între 40 și 65 de ani și afectează lobii frontali și temporari ai creierului, ceea ce duce la schimbări de comportament, dificultăți de vorbire și scriere și deteriorarea memoriei.

Un subgrup de pacienți cu demență frontotemporală au o mutație genetică specifică care împiedică celulele creierului să producă o proteină numită progranulină. Deși progranulina nu este înțeleasă pe deplin, absența ei este legată de boală.

Un grup condus de Haining Zhu, profesor în Departamentul de Biochimie Moleculară și Celulară din Marea Britanie, a descoperit că după ce aminoglicozidele antibiotice au fost adăugate la celulele neuronale cu această mutație, celulele au început să facă proteina de progranulină de lungă durată prin omiterea mutației.

„Celulele creierului acestor pacienți au o mutație care împiedică progranulina să fie produsă. Echipa a descoperit că prin adăugarea unei molecule mici de antibiotice celulelor, acestea ar putea„ păcăli "aparatul celular pentru a-l produce", a spus Matthew Gentry, co autor al studiului și profesorul Antonio S. Turco din cadrul Departamentului de Biochimie moleculară și celulară.

Cercetătorii au descoperit că două antibiotice specifice aminoglicozidelor - Gentamicin și G418 - au fost eficiente în fixarea mutației și în crearea proteinei funcționale de progranulină. După adăugarea de molecule de Gentamicină sau G418 la celulele afectate, nivelul proteinei de progranulină a fost recuperat până la aproximativ 50 până la 60%.

Aceste rezultate ar putea fi promițătoare pentru dezvoltarea medicamentelor. În prezent, nu există terapii eficiente pentru niciun tip de demență.

După această dovadă preclinică a studiului de concept, următorul pas este studierea efectelor antibioticelor asupra șoarecilor cu mutația care provoacă demența frontotemporală, spune Zhu. Un alt accent este acela de a dezvolta noi compuși din Gentamicin și G418, care ar putea fi mai siguri și mai eficienți. Deși Gentamicina este un medicament aprobat de FDA, utilizarea sa clinică este limitată, deoarece este asociată cu o serie de reacții adverse.

„Dacă putem obține resursele și medicul adecvat pentru a lucra, am putea reface acest medicament. Acesta este un stadiu incipient al studiului, dar oferă o dovadă importantă a conceptului că aceste antibiotice aminoglicozide sau derivații lor pot fi o cale terapeutică. pentru demența frontotemporală ", a spus Zhu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel