Arahidele, beneficii pentru sănătate. Previn cancerul de stomac, depresia și sunt potrivite pentru diabetici

Arahidele sunt benefice pentru sănătate. Pot preveni cancerul de stomac.
Arahidele sunt o gustare sănătoasă pentru că furnizează grăsimi nesaturate, acizi grași omega-3, L-arginina, fibre, vitamina E și steroli de plante. Toate acestea sunt benefice pentru inimă, arată Healthfully. În plus, astăzi este ziua arahidelor.
Arahidele - calorii, grăsimi și zahăr
O porție de arahide decojite este de 1 /2 ceașcă. Fiecare porție conține 166 de calorii, 14 g de grăsimi și niciun gram de zahăr. Arahidele fără sare conțin 1 g de zahăr.
Carbohidrați și proteine
O porție de arahide decojite oferă 6 g de carbohidrați și oferă, de asemenea, 7 g de proteine.
Arahidele - vitamine și minerale
Arahidele sărate cu coajă conțin 230 mg de sodiu, 187 mg de potasiu, dar nu oferă vitamina A, vitamina C, calciu sau fier. Arahidele decojite nesărate nu conțin sodiu, calciu sau fier, dar oferă 180 mg de potasiu. Atât arahidele sărate, cât și cele decojite nesărate oferă 2 g de fibre dietetice.
Arahidele, rol de prevenție pentru anumite boli
Beneficiile pentru sănătate ale arahidelor includ prevenirea diabetului zaharat, ajută la prevenirea dezvoltării calculilor biliari, stimulează memoria, ajută la prevenirea depresiei, promovează pierderea în greutate, ajută la promovarea pielii sănătoase, ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral, ajută la prevenirea cancerului de stomac, contribuie la o sarcină sănătoasă, promovează bunăstarea inimii și ajută la prevenirea greșelilor genetice, arată Natural Food Series.
Arahidele, benefice pentru diabetici
Diabetul de tip 2 este cea mai frecventă la adulți. Aceasta este caracterizată prin sensibilitate la insulină. Deși este posibil să se inverseze acest tip de diabet, o abordare mai bună este prevenirea acestuia în primul rând. Modul în care ajutorul arahidelor este prin câteva lucruri; cum ar fi conținutul lor relativ scăzut de carbohidrați și zahăr, dar și datorită prezenței manganului.
Manganul promovează metabolismul grăsimilor și carbohidraților, permițând mai multă glucoză să intre în celulele musculare și hepatice, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Aceste condiții sunt ideale pentru menținerea sensibilității la insulină și menținerea funcției normale pentru anii următori, mai arată Natural Food Series.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă bei alcool pe stomacul gol. Semnele pe care ți le transmite organismul
Arahidele ajută la prevenirea dezvoltării calculilor biliari
Calculii biliari nu sunt deloc pietre, ci sunt mai degrabă bloburi semi-solide de acizi biliari care pot avea prea mult colesterol. Aceasta este de departe cea mai frecventă cauză a pietrelor biliare.
Arahidele au o proporție ridicată de acizi grași mononesaturați, care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și ridică cantitatea de colesterol bun. Acest lucru reduce probabilitatea producerii acizilor biliari bogați în colesterol și, odată cu aceasta, scade riscul de calculi biliari.
Arahidele îmbunătățesc memoria
Arahidele stimulează memoria. Acest lucru este considerat a fi datorită prezenței de niacină și resveratrol, un antioxidant, care îmbunătățește fluxul de sânge la creier și, de asemenea, posedă abilități puternice antioxidante. Resveratrolul este compusul din vinul roșu care îi conferă toate beneficiile sale notabile asupra sănătății, fiind studiat pentru capacitatea sa de a preveni bolile neurodegenerative ale creierului, cum ar fi Parkinson și Alzheimer.
Arahidele previn depresia
Depresia are o legătură genetică puternică, dar este, de asemenea, rezultatul schimbărilor de mediu și neurologice ale substanțelor chimice ale creierului. În special, este suprimată producția de serotonină, care este un factor major care contribuie la diagnosticul de depresie. Arahidele conțin aminoacidul triptofan, care este necesar pentru sinteza serotoninei.
Serotonina ajută la promovarea unei stări de spirit pozitive.
Arahidele benefice în diete
Deși arahide sunt încărcate cu calorii, vestea bună este că persoanele care mănâncă o cantitate moderată pot slăbi câteva kilograme. Cum? Pentru că arahidele sunt încărcate cu proteine și fibre. Ambele substanțe nutritive au efecte de suprimare a poftei de mâncare, astfel încât consumând câteva arahide între mese conferă senzație de sațietate.
Vezi și: Hiperglicemia, cauze și simptome. Poate duce la comă
Arahidele mențin pielea sănătoasă
Arahidele sunt bogate în vitamina E și diverse vitamine B, care ajută la menținerea sănătății pielii. În plus, conținutul de grăsime al arahidelor ajută celulele pielii să-și întărească membranele celulare, bariera care previne pierderea excesivă de apă.
Arahidele reduc riscul de accident vascular cerebral
În ceea ce poate fi considerat o trăsătură foarte rară, arahide pot reduce de fapt, probabilitatea de a suferi un accident vascular cerebral. Acest lucru se datorează compusului numit resveratrol. Acest compus ajută la prevenirea deteriorării vaselor de sânge care este cauzată de angiotensină, un hormon care duce la constricția vaselor de sânge.
Arahidele pot ajuta la creșterea nivelului de oxid nitric produs, ajutând vasele de sânge să se relaxeze și să se dilate cu mai multă ușurință.
Arahidele previn cancerul de stomac
Deși orice aliment cu cantități suficiente de compuși antioxidanți poate juca un rol în prevenirea cancerului, arahide ies în evidență datorită capacității lor de a reduce riscul de cancer de stomac. Arahidele posedă numeroși compuși cunoscuți sub numele de polifenoli, dintre care mulți sunt antioxidanți.
De interes deosebit, este un nume de acid p-coumaric, un compus care reduce formarea de compuși toxici pe bază de azot în stomac, cunoscut sub numele de nitrozamine. Nitrozaminele sunt produse secundare comune obținute din consumul de carne afumată și este un discontinue obținut din nitrații găsiți în multe tipuri de carne conservate.
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
-
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.