Autism, pesticide. Cea mai recentă cercetare

Florina Pop |
Data publicării:
Bebelus
Bebelus

Copiii expuși la pesticide comune, fie în pântece, fie în primul an de viață, ar avea mai multe șanse de a dezvolta autism, arată o nouă cercetare.

Un nou studiu aduce dovezi dintre autism și expunerea copiiilor, în pântec sau în primul an de viață, la pesticide, potrivit webmd.com.

O echipă de cercetători condusă de Ondine von Ehrenstein, profesor asociat la departamentele de Științe ale Sănătății și Epidemiologie în cadrul UCLA, SUA, a urmărit expunerea la 11 pesticide comune într-o regiune agricolă din California. Aproape 3.000 de copii cu autism, născuți între 1998 și 2010, au fost incluși în studiu.

Acești copii au fost comparați cu peste 35.000 de locuitori din California care s-au născut în același interval de timp, dar nu suferă de autism.

„Toate substanțele chimice pe care oamenii de știință le-au urmărit anterior au fost legate de un anumit grad de risc pentru toxicitatea creierului", susține cercetătoarea Ondine von Ehrenstein.

Concluziile cercetării. Opinia unui psihiatru pentru copii

Rezultatele studiului arată că femeile care au trăit pe o suprafață de 2.000 de metri dintr-o zonă foarte pulverizată în timpul sarcinii au fost cu 10 % până la 16% mai predispuse să nască prunci care să dezvolte autism. Acest risc, susțin cercetătorii, a crescut până la aproximativ 30% în cazurile în care copilul a suferit de autism sever. În plus, adaugă ei, expunerea la pesticide în primul an de viață a crescut riscul ca bebelușul să dezvolte autism cu până la 50%.

Raportul cercetătorilor este însoțit de un editorial al unui psihiatru pentru copii. Amanda Bakian, profesor asistent în divizia de Psihiatrie a Copilului și Adolescenților de la Universitatea din Utah, consideră că studiul are limitări, că sunt și alți factori care îi fac pe unii copii să dezvolte autism, factori care nu se cunosc încă.

Rezultatele cercetării au fost publicate pe 20 martie în pe platfoma bmj.com.

Studiul poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel