Bananele: de ce să le alegi pentru o gustare

Bananele sunt excelente surse de fibre și vitamine și pot fi consumate în foarte multe feluri. Sunt unele dine cele mai valoroase fructe.
Bananele sunt unul dintre cele mai populare fructe din Statele Unite, poate pentru că sunt accesibile (se găsesc la un preț rezonabil) și sunt disponibile pe tot parcursul anului.
Dintre toate fructele, bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, cu aproximativ 450 de miligrame (mg) pe banană. Adulții sănătoși care nu iau anumite medicamente ar trebui să vizeze zilnic 4.700 mg de potasiu, deși puțini americani îndeplinesc acest obiectiv. Un aport ridicat de potasiu poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute și a fost, de asemenea, este legat de un risc mai mic de accident vascular cerebral și, eventual, de boli de inimă.
Cum le poți consuma
Cu banane se fac gustări grozave, deoarece sunt preambalate în mod natural. De asemenea, sunt bune feliate pe cereale reci sau fierbinți sau un sandviș cu unt de arahide și completează excelent unui smoothie de fructe. De asemenea, puteți prepara un desert cremos, de tip înghețată, congelând banane feliate timp de cel puțin două ore și apoi punându-le într-un robot de bucătărie până la omogenizare. Pentru un plus de aromă, adăugați pudră de cacao, unt de migdale sau arahide sau scorțișoară, singur sau în orice combinație, notează health.harvard.edu.
Bananele cu pete maro pe coajă merită adăugat în meniu. Au mai puțin amidon și sunt mai ușor d digerat.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.