Beneficiile nucilor în dieta pentru diabet

Diabetul este o afecțiune medicală în care organismul nu utilizează eficient insulina, hormonul responsabil pentru reglarea glicemiei.

 

În diabetul de tip 1, organismul nu produce insulină, în timp ce diabetul de tip 2, organismul nu produce suficientă insulină sau celulele devin rezistente la insulină. La rândul său, acest lucru duce la niveluri cronice ridicate de zahăr din sânge care cresc riscul de accident vascular cerebral, boli de inimă, insuficiență renală și obezitate. Consumul de nuci poate avea efecte benefice, notează Livestrong.

 

Funcția vasului de sânge

Un articol din numărul din noiembrie 2009 al „Îngrijirii diabetului" raportează că cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Yale au explorat efectele consumului de nuc asupra funcției vaselor de sânge la diabeticii de tip 2. Pacienții au urmat o dietă cu sau fără 56 de grame de nuci timp de opt săptămâni, iar oamenii de știință au descoperit că grupul care a consumat nuci a înregistrat îmbunătățiri ale funcției mucoasei vaselor de sânge în comparație cu grupul fără nuci

Niveluri de insulină în post (fasting)

Oamenii de știință de la Universitatea din Wollongong din Australia au examinat efectele pe termen lung asupra parametrilor metabolici, cum ar fi nivelul insulinei în condiții de repaus, la diabetici de tip 2. Ei au raportat în numărul din august 2009 al „European Journal of Clinical Nutrition", că pacienții care consumă 30 de grame de nuci timp de un an și-au redus semnificativ nivelul de insulină de post, comparativ cu cei care nu consumă nuci.

Profilul lipidelor din sânge

Profilul lipidic se referă la raportul dintre colesterolul lipoprotein de densitate ridicată și colesterolul lipoprotein de densitate mică. Îmbunătățirea profilului de lipide din sânge reduce riscul de boli de inimă. Cercetătorii de la Universitatea din Wollongong au investigat impactul consumului de nucă asupra profilelor de lipide din sânge la diabetici de tip 2, alocând pacienților unuia dintre trei grupuri: dieta cu conținut scăzut de grăsimi, dieta modificată cu conținut scăzut de grăsimi sau dieta cu conținut scăzut de grăsimi cu 30 de grame de nuci. La sfârșitul studiului de șase luni, oamenii de știință au observat că grupul de nuci și-a îmbunătățit profilul lipidic în comparație cu celelalte grupuri, potrivit cercetărilor publicate în numărul din decembrie 2004, „Îngrijirea diabetului".

Neuropatie diabetică

Nucile sunt o sursă bogată de acid alfa-linolenic, un acid gras sănătos omega-3 care ar putea îmbunătăți neuropatia diabetică, o complicație a diabetului care duce la apariția nervilor. Într-un studiu, pacienților cu neuropatie diabetică li s-a administrat cantități diferite de ALA pe parcursul a cinci săptămâni, în timp ce un alt grup a luat un placebo. Rezultatele, publicate în numărul din noiembrie 2006 al jurnalului „Îngrijirea diabetului", au arătat că toate grupurile ALA au prezentat îmbunătățiri ale simptomelor de neuropatie diabetică în comparație cu grupul placebo. Cercetătorii sugerează că 600 de miligrame de ALA par a fi doza optimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel