Beneficiile nucilor în dieta pentru diabet
Diabetul este o afecțiune medicală în care organismul nu utilizează eficient insulina, hormonul responsabil pentru reglarea...
În diabetul de tip 1, organismul nu produce insulină, în timp ce diabetul de tip 2, organismul nu produce suficientă insulină sau celulele devin rezistente la insulină. La rândul său, acest lucru duce la niveluri cronice ridicate de zahăr din sânge care cresc riscul de accident vascular cerebral, boli de inimă, insuficiență renală și obezitate. Consumul de nuci poate avea efecte benefice, notează Livestrong.
Funcția vasului de sânge
Un articol din numărul din noiembrie 2009 al „Îngrijirii diabetului" raportează că cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Yale au explorat efectele consumului de nuc asupra funcției vaselor de sânge la diabeticii de tip 2. Pacienții au urmat o dietă cu sau fără 56 de grame de nuci timp de opt săptămâni, iar oamenii de știință au descoperit că grupul care a consumat nuci a înregistrat îmbunătățiri ale funcției mucoasei vaselor de sânge în comparație cu grupul fără nuci
Niveluri de insulină în post (fasting)
Oamenii de știință de la Universitatea din Wollongong din Australia au examinat efectele pe termen lung asupra parametrilor metabolici, cum ar fi nivelul insulinei în condiții de repaus, la diabetici de tip 2. Ei au raportat în numărul din august 2009 al „European Journal of Clinical Nutrition", că pacienții care consumă 30 de grame de nuci timp de un an și-au redus semnificativ nivelul de insulină de post, comparativ cu cei care nu consumă nuci.
Profilul lipidelor din sânge
Profilul lipidic se referă la raportul dintre colesterolul lipoprotein de densitate ridicată și colesterolul lipoprotein de densitate mică. Îmbunătățirea profilului de lipide din sânge reduce riscul de boli de inimă. Cercetătorii de la Universitatea din Wollongong au investigat impactul consumului de nucă asupra profilelor de lipide din sânge la diabetici de tip 2, alocând pacienților unuia dintre trei grupuri: dieta cu conținut scăzut de grăsimi, dieta modificată cu conținut scăzut de grăsimi sau dieta cu conținut scăzut de grăsimi cu 30 de grame de nuci. La sfârșitul studiului de șase luni, oamenii de știință au observat că grupul de nuci și-a îmbunătățit profilul lipidic în comparație cu celelalte grupuri, potrivit cercetărilor publicate în numărul din decembrie 2004, „Îngrijirea diabetului".
Neuropatie diabetică
Nucile sunt o sursă bogată de acid alfa-linolenic, un acid gras sănătos omega-3 care ar putea îmbunătăți neuropatia diabetică, o complicație a diabetului care duce la apariția nervilor. Într-un studiu, pacienților cu neuropatie diabetică li s-a administrat cantități diferite de ALA pe parcursul a cinci săptămâni, în timp ce un alt grup a luat un placebo. Rezultatele, publicate în numărul din noiembrie 2006 al jurnalului „Îngrijirea diabetului", au arătat că toate grupurile ALA au prezentat îmbunătățiri ale simptomelor de neuropatie diabetică în comparație cu grupul placebo. Cercetătorii sugerează că 600 de miligrame de ALA par a fi doza optimă.
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
