Caperele, ingredientul plin de quercetină care topește grăsimea și te protejează de cancer. Ce sunt și cum se utilizează

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Caperele - Foto: Freepick @kovalnadiya
Caperele - Foto: Freepick @kovalnadiya

Caperele, ce sunt și de ce e bine să le consumi. Care sunt beneficiile pe care le aduce sănătății și ce dezavantaje are.

Sărat, bogat și picant, acest ingredient este un pilon al bucătăriei mediteraneene și este folosit pentru a aduce o explozie de aromă într-o varietate de feluri de mâncare.

Caperele, căci despre ele este vorba, sunt foarte sărate, așa că este posibil să fie nevoie să vă ajustați rețetele în consecință sau să clătiți excesul de sare de pe capere înainte de a le adăuga în rețete.

Deși sunt sărace în calorii și conțin mai multe vitamine, minerale și antioxidanți importanți, sunt, de asemenea, foarte bogate în sodiu și ar trebui să fie savurate cu moderație.

Încercați să adăugați capere la pizza, paste, salate, sosuri și pansamente pentru o explozie suplimentară de aromă și nutrienți.

Încearcă și: Salata antivirală. Cele 9 ingrediente care te feresc de răceală și întăresc imunitatea. Cu ce trebuie să înlocuiești lămâia

Ce sunt caperele?

Caperele sunt mugurii imaturi ai florilor de Capparis spinosa, un tip de arbust care este cultivat în mod obișnuit în țări precum Spania, Italia și Grecia.

De obicei sunt sărate și murate și folosite ca garnitură sau condiment, datorită dimensiunilor mici și aromei lor intense.

Mai mult, caperele au un aport nutritiv destul de puternic și pot fi asociate cu mai multe beneficii pentru sănătate.

Deoarece caperele sunt consumate în cantități foarte mici, fiecare porție oferă un număr redus de calorii și puține grame de carbohidrați, grăsimi și proteine.

Cu toate acestea, ele conțin o cantitate mare de sodiu, împreună cu o cantitate mică de cupru și vitamina K.

Sodiul joacă un rol important în reglarea echilibrului de lichide și a nivelului tensiunii arteriale.

Caperele conțin, de asemenea, cupru, un mineral esențial implicat în metabolismul fierului, în producția de energie și în funcționarea creierului.

În plus, caperele furnizează un pic de vitamina K, un micronutrient de care organismul are nevoie pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor.

Capere. Ce beneficii au caperele pentru sănătate

 

Caperele pot fi asociate cu mai multe beneficii pentru sănătate.

1. Sursă bună de antioxidanți

Caperele sunt bogate în antioxidanți, care sunt compuși ce pot neutraliza radicalii liberi dăunători pentru a preveni deteriorarea celulelor.

Unele cercetări indică, de asemenea, că antioxidanții pot reduce inflamația și pot proteja împotriva unor afecțiuni cronice precum bolile de inimă, cancerul și diabetul de tip 2.

Potrivit studiilor de eprubetă, caperele sunt o sursă deosebit de bună de antioxidanți precum quercetina.

Acești compuși au fost bine studiați pentru capacitatea lor de a atenua inflamația, de a îmbunătăți vindecarea rănilor și de a promova un nivel sănătos al zahărului din sânge.

2. Ar putea susține pierderea în greutate

Caperele sunt pline de aromă, dar cu un conținut scăzut de calorii, ceea ce le face un adaos excelent la o dietă sănătoasă pentru pierderea în greutate. Iar pentru unii oameni, pierderea în greutate poate fi benefică pentru sănătatea lor generală.

Prin înlocuirea caperelor cu ingrediente mai bogate în calorii folosite pentru a aromatiza felurile de mâncare, puteți scădea aportul zilnic de calorii, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.

Vezi și: Alimentul preferat al românilor care distruge creierul. Îl poți mânca doar până la 44 de ani. Ciurea: Este îngrozitor!

3. Pot avea proprietăți de combatere a diabetului

Deși este nevoie de mai multe cercetări, unele studii sugerează că caperele pot avea proprietăți puternice de combatere a diabetului.

Potrivit unei analize, anumite componente găsite în capere ar putea ajuta la promovarea unui mai bun management al zahărului din sânge prin îmbunătățirea absorbției zahărului de către țesuturi, reducerea absorbției carbohidraților și protejarea celulelor care produc insulina în pancreas.

Un mic studiu care a inclus 30 de persoane cu diabet zaharat a arătat că consumul unui extract de capere cu conținut tonic de 3 ori pe zi a ajutat la prevenirea creșterii nivelului de zahăr din sânge și a trigliceridelor.

În mod similar, un studiu mai vechi efectuat pe 54 de persoane cu diabet zaharat a constatat că un consum de 400 mg de extract de fructe de capere de 3 ori pe zi, timp de 2 luni, a dus la îmbunătățiri semnificative ale nivelului de zahăr din sânge la post și la gestionarea pe termen lung a glicemiei, comparativ cu cele din grupul de control.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a determina modul în care caperele pot afecta nivelul de zahăr din sânge atunci când sunt savurate în cantități normale, ca parte a unei diete sănătoase.

Care sunt dezavantajele consumului de capere

 

Caperele sunt relativ bogate în sodiu, ambalând aproape 9% din valoarea zilnică recomandată într-o porție de 1 lingură (9 grame).

Deși sodiul este important pentru multe aspecte ale sănătății, consumul unor cantități mari poate crește nivelul tensiunii arteriale, în special în rândul persoanelor care sunt mai sensibile la efectele sale.

Tensiunea arterială ridicată este un factor de risc major pentru bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.

În plus, dietele bogate în sodiu au fost asociate cu alte efecte negative asupra sănătății, inclusiv cu un risc crescut de cancer de stomac.

Din acest motiv, cel mai bine este să vă bucurați de capere cu moderație, ca parte a unei diete echilibrate, mai ales dacă vă supravegheați aportul de sare sau urmați o dietă săracă în sodiu.

În plus, puteți clăti caperele înainte de a le folosi pentru a ajuta la scăderea conținutului de sodiu.

Cum se utilizează caperele

Vezi și: Greșeala care îți face tenul trist, OFILIT și obosit. Semnul de pe dischetă care-ți arată că te-ai demachiat complet

Caperele sunt un ingredient versatil care poate fi adăugat cu ușurință la o varietate de rețete.

De obicei disponibili murați și conservați, aceștia au o aromă bogată, sărată și un gust ușor picant care funcționează bine în sandvișuri, salate și mâncăruri cu paste.

Dacă vă simțiți creativi, puteți încerca, de asemenea, să folosiți caperele ca garnitură pentru următoarea pizza de casă, să le amestecați în sosuri și pansamente sau să le înlocuiți cu murături atunci când preparați o salată de ton sau de macaroane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel