Care este vinul potrivit la dietă. Bilic: Consumat cu moderație

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
care este vinul potrivit la dieta. FOTO: Freepik @KamranAydinov
care este vinul potrivit la dieta. FOTO: Freepik @KamranAydinov

Mihaela Bilic a dezvăluit care este vinul potrivit dacă ne aflăm la dietă.

Mihaela Bilic, cunoscutul nutriționist, a dezvăluit care este vinul potrivit pentru dietă, atât din punct de vedere al caloriilor, știut fiind că alcoolul îngrașă, dar și pentru beneficiile pe care le poate oferi un pahar de vin, mai ales atunci când este consumat alături de prieteni într-o seară răcoroasă de vară.

”Verificat

Vin alb sau roșu? Roze

Dacă ne luăm după cartea de nutriție, alcoolul îngrașă. Are 7 cal/g, acolo unde carbohidrații și proteinele au 4cal, iar grăsimile 9cal. Alcoolul se metabolizează exclusiv în ficat și deschide calea spre sinteza de grăsime de rezervă.

Dacă ne luăm după efectul asupra sistemului nervos, alcoolul înlătură inhibițiile și dă o stare de relaxare. Consumat cu moderație (nu mai mult de 2 pahare/zi) are efect anxiolitic și antidepresiv, neutralizează energia negativă, supărarea și frustrarea.

Atenție, în doze mai mari alcoolul are efect inhibitor și accentuează tristețea”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Pe alese, între spumant și șpriț cu gheață

Și totuși, care este cel mai bun vin în afară de cel care ne place?

”Care este cea mai “bună” formă de alcool? Vin roșu dacă vrem efect antioxidant. Șampanie sau Prosecco dacă vrem bule cu efect euforizant. Sau varianta de vară, vin roze cu multă gheață, în care alcoolul e diluat.

Țineți cont că un pahar de vin are doar 80 cal. Dacă vrem să obținem aceeași stare de bine din mâncare, cu siguranță aportul caloric va fi de 3-4 ori mai mare. Așa că liber la relaxare, seara, pe răcoare”, a concluzionat Mihaela Bilic.

Iaurt cu fructe sau budincă? Mihaela Bilic, răspuns tranșant: Conținut dublu de calorii și zahăr cât în înghețată

Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, face o serie de comparații între diverse produse pentru a-i lămuri pe cei care o urmăresc, dar nu numai, cu privire la alimentele pe care le putem aveam pe masă, într-o încercare de educare a consumatorului.

”Iaurt cu fructe sau budincă?

Multe persoane au impresia că e totuna dacă mănânci iaurt natur sau iaurt cu fructe. Americanii au făcut greșeala asta și acum sunt obezi.

Iaurtul simplu este un produs lactat, de consumat regulat, în schimb iaurtul cu fructe este un desert cu conținut dublu de calorii și zahăr cât în înghețată!

Cu siguranță e delicios, de aici pericolul să mâncăm prea mult/prea des.

Cea mai bună dovadă o avem dacă îl comparăm cu budinca/șarlota: au 105-108 cal și 13-14g zahăr (2-3 lingurițe) la 100g produs.

Atenție, recipientul de 500g din foto are 10-15 lingurițe de zahăr și conține 4 porții, nu una”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de Facebook.

Popcorn sau pufuleți

De altfel, în urmă cu ceva vreme, Mihaela Bilic dădea mai mult credit banalilor pufuleți în detrimentul floricelelor de porumb, ambele folosite ca gustăreli în fața televizorului, la meci sau la film.

”Popcorn sau pufuleți?

Fie că ne uităm la un film sau vrem să uităm de plictiseală/griji, ne trebuie ceva de ronțăit. Și dacă e fără gluten, cu atât mai bine! Ce variantă e mai sigură pentru siluetă? Pufuleții!!

La capitolul materie primă sunt identice: porumb/mălai, ulei și sare. În popcorn avem mai mult ulei (27% grăsime), iar în pufuleți doar 10%. Caloriile pe 100g diferă și ele: 530 la popcorn și 427 la pufuleți.

Sunt expandate prin căldură (umflate cu aer), deci au volum mare și greutate mică…și asta e bine, ni se pare că mâncăm mult. La volum egal punga mare de popcorn are 110g și 580cal, iar cea de pufuleți are 85g și numai 360cal.

Există și pungă mică de pufuleți, de 45g și 190cal, o gustare dietetică care merge bine cu lapte bătut”, a scris Mihaela Bilic. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Care este diferența între înghețată și sorbet. Bilic: În funcție de buget și de gust, voi decideți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel