Care sunt INGREDIENTELE ce nu trebuie să lipsească din MENIUL frumuseții

Sonia Baciu |
Data publicării:
Care sunt INGREDIENTELE ce nu trebuie să lipsească din ”MENIUL” frumuseții - FOTO Pexels @ BULBFISH
Care sunt INGREDIENTELE ce nu trebuie să lipsească din ”MENIUL” frumuseții - FOTO Pexels @ BULBFISH

Dr. Mihaela Bilic a adus în atenția publicului o serie de alimente care aduc echilibru organismului.

”Frumusețea trece prin farfurie”, a afirmat dr. Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, în cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV. Aceasta a adus în atenția publicului o serie de alimente care pe lângă echilibrul ce îl aduce organismului, îi oferă acestuia și vitalitate și frumusețe, astfel îmbinându-se utilul cu plăcutul.

”O alimentație echilibrată asigură aportul de nutrienți necesar pentru o piele frumoasă, un păr viguros și un ten luminos și sănătos. Care sunt ingredientele care nu trebuie să lipsească din meniu? Oul în general și gălbenușul în special. Este un concentrat de proteine complete și grăsimi esențiale pentru elasticitatea pielii. Vitamina A participă la reglarea producției de sebum, iar proteinele cu înaltă valoare biologică intră în structura keratinei din piele, păr și unghii. Avocado conține grăsimi vegetale naturale, esențiale pentru o piele deshidratată și uscată. Are multă Vitamina E cu efecte antioxidant care previne îmbătrânirea pielii, efect anti-ageing de neutralizare are și Vitamina C, alături de betacaroten, un precursor de Vitamina A”, a spus Mihaela Bilic.

Ce legume au efecte protectoare

”O alimentație bogată în legume de culoare verde închis, portocaliu și roșu are efecte protectoare. Includeți în dietă spanac, morcov, ardei gras, pătrunjel, caise, citrice, kiwi și fructe de pădure. Roșiile ocupă un loc important în alimentația pentru o piele frumoasă. Licopenul este un pigment cu proprietăți anti-oxidante și anti-canceroase. El protejează pielea, din interior, împotriva acțiunii nocive a razelor ultra-violete. Peștele gras de tip somon sau sardină trebuie consumat de minumum două ori pe săptămână. Acizii grași Omega 3 au efect anti-inflamator,iar proteinele bogate în aminoacizi cu sulf asigură suplețea și vitalitatea părului și tegumentelor, a explicat dr. Mihaela Bilic, în emisiunea de la PROTV.    

Dr. Mihaela Bilic: Monodieta este o pauză, şi nu un stil de viaţă

„Când vine vorba de cure de slăbire sau regimuri Detox, monodieta are și ea un loc aparte. După cum îi spune și numele, monodieta înseamnă consumul unui singur fel de mâncare timp de câteva zile.

Timp de 3-5 zile, putem consuma un singur tip de fructe, de exemplu, mere sau struguri, un singur fel de legume, de exemplu morcov sau dovlecei, un singur tip de cereale, de exemplu, orez. În acest fel, aparatul digestiv procesează un ingredient unic și funcționează la relanti. (Citește mai departe AICI).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel