Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Dr. Mihaela Bilic a adus în atenția publicului o serie de alimente care aduc echilibru organismului.
”Frumusețea trece prin farfurie”, a afirmat dr. Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, în cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV. Aceasta a adus în atenția publicului o serie de alimente care pe lângă echilibrul ce îl aduce organismului, îi oferă acestuia și vitalitate și frumusețe, astfel îmbinându-se utilul cu plăcutul.
”O alimentație echilibrată asigură aportul de nutrienți necesar pentru o piele frumoasă, un păr viguros și un ten luminos și sănătos. Care sunt ingredientele care nu trebuie să lipsească din meniu? Oul în general și gălbenușul în special. Este un concentrat de proteine complete și grăsimi esențiale pentru elasticitatea pielii. Vitamina A participă la reglarea producției de sebum, iar proteinele cu înaltă valoare biologică intră în structura keratinei din piele, păr și unghii. Avocado conține grăsimi vegetale naturale, esențiale pentru o piele deshidratată și uscată. Are multă Vitamina E cu efecte antioxidant care previne îmbătrânirea pielii, efect anti-ageing de neutralizare are și Vitamina C, alături de betacaroten, un precursor de Vitamina A”, a spus Mihaela Bilic.
”O alimentație bogată în legume de culoare verde închis, portocaliu și roșu are efecte protectoare. Includeți în dietă spanac, morcov, ardei gras, pătrunjel, caise, citrice, kiwi și fructe de pădure. Roșiile ocupă un loc important în alimentația pentru o piele frumoasă. Licopenul este un pigment cu proprietăți anti-oxidante și anti-canceroase. El protejează pielea, din interior, împotriva acțiunii nocive a razelor ultra-violete. Peștele gras de tip somon sau sardină trebuie consumat de minumum două ori pe săptămână. Acizii grași Omega 3 au efect anti-inflamator,iar proteinele bogate în aminoacizi cu sulf asigură suplețea și vitalitatea părului și tegumentelor, a explicat dr. Mihaela Bilic, în emisiunea de la PROTV.
„Când vine vorba de cure de slăbire sau regimuri Detox, monodieta are și ea un loc aparte. După cum îi spune și numele, monodieta înseamnă consumul unui singur fel de mâncare timp de câteva zile.
Timp de 3-5 zile, putem consuma un singur tip de fructe, de exemplu, mere sau struguri, un singur fel de legume, de exemplu morcov sau dovlecei, un singur tip de cereale, de exemplu, orez. În acest fel, aparatul digestiv procesează un ingredient unic și funcționează la relanti. (Citește mai departe AICI).
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.