Care sunt INGREDIENTELE ce nu trebuie să lipsească din MENIUL frumuseții

Dr. Mihaela Bilic a adus în atenția publicului o serie de alimente care aduc echilibru organismului.
”Frumusețea trece prin farfurie”, a afirmat dr. Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, în cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV. Aceasta a adus în atenția publicului o serie de alimente care pe lângă echilibrul ce îl aduce organismului, îi oferă acestuia și vitalitate și frumusețe, astfel îmbinându-se utilul cu plăcutul.
”O alimentație echilibrată asigură aportul de nutrienți necesar pentru o piele frumoasă, un păr viguros și un ten luminos și sănătos. Care sunt ingredientele care nu trebuie să lipsească din meniu? Oul în general și gălbenușul în special. Este un concentrat de proteine complete și grăsimi esențiale pentru elasticitatea pielii. Vitamina A participă la reglarea producției de sebum, iar proteinele cu înaltă valoare biologică intră în structura keratinei din piele, păr și unghii. Avocado conține grăsimi vegetale naturale, esențiale pentru o piele deshidratată și uscată. Are multă Vitamina E cu efecte antioxidant care previne îmbătrânirea pielii, efect anti-ageing de neutralizare are și Vitamina C, alături de betacaroten, un precursor de Vitamina A”, a spus Mihaela Bilic.
Ce legume au efecte protectoare
”O alimentație bogată în legume de culoare verde închis, portocaliu și roșu are efecte protectoare. Includeți în dietă spanac, morcov, ardei gras, pătrunjel, caise, citrice, kiwi și fructe de pădure. Roșiile ocupă un loc important în alimentația pentru o piele frumoasă. Licopenul este un pigment cu proprietăți anti-oxidante și anti-canceroase. El protejează pielea, din interior, împotriva acțiunii nocive a razelor ultra-violete. Peștele gras de tip somon sau sardină trebuie consumat de minumum două ori pe săptămână. Acizii grași Omega 3 au efect anti-inflamator,iar proteinele bogate în aminoacizi cu sulf asigură suplețea și vitalitatea părului și tegumentelor, a explicat dr. Mihaela Bilic, în emisiunea de la PROTV.
Dr. Mihaela Bilic: Monodieta este o pauză, şi nu un stil de viaţă
„Când vine vorba de cure de slăbire sau regimuri Detox, monodieta are și ea un loc aparte. După cum îi spune și numele, monodieta înseamnă consumul unui singur fel de mâncare timp de câteva zile.
Timp de 3-5 zile, putem consuma un singur tip de fructe, de exemplu, mere sau struguri, un singur fel de legume, de exemplu morcov sau dovlecei, un singur tip de cereale, de exemplu, orez. În acest fel, aparatul digestiv procesează un ingredient unic și funcționează la relanti. (Citește mai departe AICI).
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.