MONODIETA. Cum slăbești mâncând același aliment zilnic. Bilic: E o pauză, nu o soluție miraculoasă

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat ce este monodieta și cui îi este recomandată.
Monodieta poate părea regimul miraculos care să te scape rapid de mai multe kilograme în plus. În cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV, dr. Mihaela Bilic a explicat ce presupune această dietă, cui îi este recomandată și cât timp poate fi urmată.
Dr. Mihaela Bilic: Monodieta este o pauză, şi nu un stil de viaţă
„Când vine vorba de cure de slăbire sau regimuri Detox, monodieta are și ea un loc aparte. După cum îi spune și numele, monodieta înseamnă consumul unui singur fel de mâncare timp de câteva zile.
Timp de 3-5 zile, putem consuma un singur tip de fructe, de exemplu, mere sau struguri, un singur fel de legume, de exemplu morcov sau dovlecei, un singur tip de cereale, de exemplu, orez. În acest fel, aparatul digestiv procesează un ingredient unic și funcționează la relanti.
Cum îți pregătești organismul pentru această dietă
E recomandat să începem cu o perioadă pregătitoare, după cum urmează:
În prima zi, eliminăm zahărul, produsele procesate și făina albă; se consumă legume și fructe proaspete, cereale integrale și oleaginoase.
În a doua zi, se elimină produsele de origine animală și cerealele cu gluten; se consumă legume, leguminoase și cereale fără gluten.
În a treia zi, se elimină produsele pe bază de soia și leguminoasele pentru a trece la o alimentație compusă din legume fructe și cereale fără gluten.
Putem trece apoi la monodietă timp de 3-5 zile. Există și varianta în care ținem monodietă o zi pe săptămână, ca un fel de post alimentar.
Chiar dacă se consumă un singur aliment, el poate fi preparat în moduri diferite.
Merele, de exemplu, pot fi consumate proaspete, coapte sau făcute compot. Legumele pot fi făcute salată, supă cremă sau gătite la cuptor.
Monodieta nu poate fi ținută pe termen lung
Acest tip de regim nu poate fi ținut pe termen lung. Nu acoperă nevoile de nutrienți ale organismului.
Monodieta nu este o soluție miraculoasă la kilogramele în plus, ci mai degrabă o pauză luată de la mâncare. Și de la gândul la mâncare!”, a explicat dr. Mihaela Bilic, în emisiunea de la PRO TV.
Citește mai departe pe SPECTACOLA.RO
Citește și: Mihaela Bilic a demontat miturile alimentare. ”Se slăbește cu foame, nu cu nutriționist”
-
-
-
COVID-19 revine în România. Medicii, semnal de alarmă02.09.2025, 15:51
-
-
Tulburările mintale reduc speranța de viață cu până la 20 de ani02.09.2025, 12:32
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
De ce avem nevoie de vitamina D și calciu pentru oase puternice. Ce se întâmplă cu oasele tale când atingi aportul zilnic recomandat
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.