Cartoful, efecte surprinzătoare asupra musculaturii
Un nou studiu sugerează că proteinele derivate din cartofi pot ajuta la dezvoltarea și să menținerea masei musculară.
Cercetarea, care apare în revista Nutrients, ar putea fi importantă acum, când un număr din ce în ce mai mare de persoane adoptă diete bazate pe plante. Aceste diete au un impact major asupra sănătatății, protejarea mediului, dar și performanței fizice.
Potrivit unei revizii din 2019 în revista Nutrients, în timp ce dietele pe bază de plante oferă beneficii pentru sănătate și mediu, la capitolul proteine, sunt foarte puține surse vegetale care oferă toți aminoacizii necesari.
Proteinele pe bază de plante pot fi, de asemenea, mai greu de digerat, astfel încât, o parte din valoarea potențială nutrițională poate fi pierdută.
În schimb, proteinele de origine animală conțin toți aminoacizii de care are nevoie o persoană și, în general, sunt mai ușor de digerat.
Proteina de cartof a crescut sinteza musculară
Pentru a identifica calitatea proteinelor din cartof, cercetătorii au recrutat femei cu vârsta de aproximativ 20 de ani, care au consumat în general cantitatea zilnică recomandată de proteine.
Cercetătorii au împărțit apoi grupul în jumătate, oferind unui grup proteine derivate din cartofi pentru a dubla cantitatea de proteine pe care le consumau, în timp ce cealaltă jumătate a rămas la cantitatea zilnică de proteine recomandată.
Cercetătorii au descoperit că femeile care consumau suplimentul de proteine din cartof aveau o sinteză crescută de proteine musculare, în timp ce grupul de control nu.
„Aceasta a fost o constatare interesantă la care nu ne așteptam. Dar arată că doza zilnică de proteine recomandată nu este suficientă pentru a sprijini menținerea mușchilor femeile tinere. "
Pentru autorii studiului, această constatare sugerează, de asemenea, că proteinele pe bază de plante pot fi valoroase pentru menținerea și dezvoltarea mușchilor.
Studiul aici.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Alcoolul după 40–50 de ani: ce se schimbă în organism și ce riscuri apar
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
