Cartoful, efecte surprinzătoare asupra musculaturii

Un nou studiu sugerează că proteinele derivate din cartofi pot ajuta la dezvoltarea și să menținerea masei musculară.

Cercetarea, care apare în revista Nutrients, ar putea fi importantă acum, când un număr din ce în ce mai mare de persoane adoptă diete bazate pe plante. Aceste diete au un impact major asupra sănătatății, protejarea mediului, dar și performanței fizice.

Potrivit unei revizii din 2019 în revista Nutrients, în timp ce dietele pe bază de plante oferă beneficii pentru sănătate și mediu, la capitolul proteine, sunt foarte puține surse vegetale care oferă toți aminoacizii necesari.

Proteinele pe bază de plante pot fi, de asemenea, mai greu de digerat, astfel încât, o parte din valoarea potențială nutrițională poate fi pierdută.

În schimb, proteinele de origine animală conțin toți aminoacizii de care are nevoie o persoană și, în general, sunt mai ușor de digerat.

Proteina de cartof a crescut sinteza musculară

Pentru a identifica calitatea proteinelor din cartof, cercetătorii au recrutat femei cu vârsta de aproximativ 20 de ani, care au consumat în general cantitatea zilnică recomandată de proteine.

Cercetătorii au împărțit apoi grupul în jumătate, oferind unui grup proteine derivate din cartofi pentru a dubla cantitatea de proteine pe care le consumau, în timp ce cealaltă jumătate a rămas la cantitatea zilnică de proteine recomandată.

Cercetătorii au descoperit că femeile care consumau suplimentul de proteine din cartof aveau o sinteză crescută de proteine musculare, în timp ce grupul de control nu.

„Aceasta a fost o constatare interesantă la care nu ne așteptam. Dar arată că doza zilnică de proteine recomandată nu este suficientă pentru a sprijini menținerea mușchilor femeile tinere. "

Pentru autorii studiului, această constatare sugerează, de asemenea, că proteinele pe bază de plante pot fi valoroase pentru menținerea și dezvoltarea mușchilor.

 

Studiul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel