Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, spune că trebuie să fim atenți cum păstrăm grăsimile ca să nu se...
Într-o postare pe Facebook din proiectul său Știință cu sare și piper, Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, spune că atunci când grăsimile capătă un gust și un miros neplăcut ”au suferit un proces de degradare numit râncezire”.
Potrivit acestuia, ”grăsimile sunt structuri organice complexe ce îndeplinesc roluri esențiale, nu doar în dezvoltarea armonioasă a organismului, ci și în bucătăria noastră, fiind ingrediente de bază în prepararea unor alimente gustoase”, iar ”râncezirea se datorează în mare parte unor reacții simple generate de condițiile de mediu. Spre exemplu, un mediu apos va grăbi procesul de râncezire al grăsimilor deoarece se produce o reacție de hidroliză între grăsime și apă. De asemenea, o grăsime păstrată o perioadă de timp la lumină și la aer se va degrada, deoarece are loc o reacție de oxidare între grăsime și oxigenul din atmosferă.
Există numeroase exemple de alimente din bucătăria noastră (nucile, untul, etc) care sunt bogate în grăsimi, și care dacă nu suntem suficient de atenți la modul lor de păstrare riscă să râncezească mult mai devreme decât ne-am fi așteptat”, potrivit sursei citate.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.