Ce înseamnă dacă ai posteriorul mare. Ce spune posteriorul despre tine

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
posteriorul - FOTO: Freepik@gstockstudio
posteriorul - FOTO: Freepik@gstockstudio

Ai privit vreodată în oglindă și ți-ai aruncat o privire rapidă asupra propriului posterior? Ei bine, să știi că nu e nimic rușinos în acest gest. Un posterior frumos nu este doar un atu pentru blugii preferați sau rochia recent achiziționată, ci, poate oferi și indicii prețioase despre starea ta de sănătate, în special despre sănătatea inimii.

Privindu-ți posteriorul în oglindă poate fi mai mult decât un moment de evaluare estetică; s-ar putea să descoperi că acest aspect al corpului tău ascunde indicii importante despre starea ta de sănătate.

Potrivit unor studii recente, dimensiunea și forma posteriorului tău nu sunt doar elemente care influențează aspectul fizic, ci pot oferi, de asemenea, informații semnificative despre riscul cardiovascular și sănătatea metabolică.

Dar știai că, în afara faptului că îți evidențiază formele, posteriorul tău poate oferi și indicii despre starea ta de sănătate?

Vezi și: Când este necesară biopsia în cazul nodulilor mamari. Ștefan Voiculescu: Nu trebuie să ne sperie. Este pasul care confirmă diagnosticul

Ce înseamnă dacă ai posteriorul mare

Posterior - FOTO: Freepik@prostock-studio

Se pare că, dacă ai o masă mai mare în zona feselor, adică dacă ai un posterior mai plin, există șanse mai mici să dezvolți boli cardiovasculare și să ai o sănătate metabolică mai bună.

Grăsimea gluteofemorală, respectiv forma de clepsidră, este benefică pentru menținerea nivelurilor sănătoase de colesterol și reducerea glicemiei, conform unui studiu din 2010 publicat în International Journal of Obesity, potrivit Health Digest.

Aceasta indică faptul că sănătatea metabolică include aspecte precum glicemia, nivelurile de colesterol și tensiunea arterială, precum și afecțiuni precum diabetul și accidentul vascular cerebral.

Vezi și: Ceaiul care curăță arterele și topește kilogramele. Motivul pentru care să adaugi o picătură de zeamă de lămâie

Cum poate posteriorul să ofere astfel de indicii despre sănătate

Posteriorul tău poate indica modul în care grăsimea este distribuită în corpul tău. Deși medicii folosesc adesea indicele de masă corporală (IMC) pentru a discuta despre grăsimea corporală și sănătate, modul natural în care grăsimea este distribuită în corp poate oferi informații relevante.

Potrivit medicului internist Dr. Elena Borukh, cei care au forma de măr, de exemplu, pot acumula mai multă greutate în zona abdomenului, spre deosebire de cei cu forma de clepsidră, care au grăsime distribuită în partea de sus și de jos.

Când grăsimea se acumulează în partea de sus, inima și ficatul pot fi expuse la un risc crescut de acumulare a acestei grăsimi, conform unui studiu din 2017 publicat în Cell Metabolism.

Acesta ar putea fi un motiv pentru care bărbații, care adesea acumulează mai multă greutate în partea de sus, au o durată de viață mai scurtă decât femeile. De asemenea, grăsimea din zona feselor nu este atât de problematică, deoarece este alcătuită în principal din grăsime subcutanată de culoare galbenă, mai precis grăsime situată sub piele, în opoziție cu grăsimea viscerală care înconjoară organele abdominale.

Vezi și: Cele două senzații pe care le simt oamenii înainte de moarte. Sunt cele mai des întâlnire. Nu este vorba de durere

Cu toate acestea, prea multă grăsime subcutanată poate avea și ea efecte negative. Menținerea unei forme corporale sănătoase implică privirea la ansamblu a modului în care greutatea în exces este distribuită în corp și luarea măsurilor corespunzătoare, potrivit Dr. Elena Borukh, care a adăugat că un posterior mai plin (forma de clepsidră) și supraponderabilitatea vin și cu propriile riscuri, cum ar fi stresul crescut asupra picioarelor, care poate duce la varice și osteoartrită în șolduri și genunchi.

Oamenii cu orice formă corporală pot duce vieți sănătoase, atâta timp cât sunt conștienți de modul în care se acumulează grăsimea în exces.

"Forma corpului tău nu spune neapărat multe despre sănătatea ta dacă te încadrezi într-un interval de greutate sănătos. Este mai degrabă o chestiune de locul în care se află grăsimea în exces, ceea ce face diferența în ceea ce privește riscul pentru anumite boli cronice", explică medicul.

Vezi și: Valeria Herdea, despre protestele din sistemul medical: Am găsit la CNAS o situație complicată

Grăsimea de pe burtă, nocivă

Cu toate acestea, grăsimea viscerală în jurul abdomenului reprezintă o problemă majoră pentru sănătate, conform experților. Încearcă să eviți grăsimea de pe burtă prin reducerea consumului de grăsimi trans și zahăr și adoptarea unui regim alimentar echilibrat, bazat pe cereale integrale, legume cu frunze verzi, fructe, proteine slabe și grăsimi sănătoase.

Pentru majoritatea dintre noi, modificarea formei corpului în mod radical nu este o opțiune, iar sănătatea înseamnă, în final, menținerea unei greutăți sănătoase, adoptarea unei diete echilibrate și exerciții regulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel