Ce se întâmplă dacă dormi cu pisica. Riscurile la care te supui. Cum îți afectează sănătatea

Monika Baciu |
Data publicării:
pisica - FOTO: Freepik@tongpatong
pisica - FOTO: Freepik@tongpatong

Ce se întâmplă dacă dormi cu pisica lângă tine. Detaliile pe care nu le-ai știut până acum.

Ce se întâmplă dacă dormi cu pisica lângă tine. Dacă îi permiteți pisicii dvs. să se ghemuiască lângă dvs. noaptea, poate ajuta la reducerea stresului și vă poate ajuta să adormiți mai repede.

Cu toate acestea, ele pot, de asemenea, să vă întrerupă somnul pe parcursul nopții și să aducă o serie de riscuri pentru sănătate. Adulții și copiii cu un sistem imunitar compromis din cauza anumitor boli umane pot prezenta un risc mai mare de a contracta boli de la animale.

Experții spun că faptul de a fi conștient de riscurile care pot apărea dacă vă împărțiți patul cu pisicile vă poate ajuta să evitați pericolele pentru sănătate.

În timp ce fiecare pisică este diferită, acestea au câteva trăsături comune. Pe lângă faptul că sunt capabile să escaladeze orice obiect cu abilități de super pisici, pisicile se pot strecura în inimile noastre, aducând confort și bucurie oricui aleg să adopte.

Asta poate include și îmbrățișarea în pat noaptea. În timp ce unele pisici ar putea să nu fie interesate, altele vor să fie cât mai aproape de omologii lor umani. Și mulți oameni par să prefere așa.

Bill Fish, cofondator al Tuck.com, spune că, fără îndoială, există aspecte pozitive dacă îi permiți pisicii tale să stea în patul tău în fiecare noapte, inclusiv faptul că vă oferă amândurora un sentiment de siguranță, atât emoțională, cât și fizică, potrivit Sleep Foundation.

”A avea un oaspete în pat cu tine reduce, de asemenea, stresul, precum și aduce căldură și confort. Pe măsură ce simțiți respirația ritmică a pisicii dumneavoastră, aceasta vă liniștește și vă ajută să adormiți mai repede”, a spus el.

Dar dacă pisica ta doarme liniștită toată noaptea este o altă întrebare. Ele vă pot întrerupe somnul și pot aduce și o serie de alte riscuri pentru sănătate în patul dumneavoastră.

Vezi și: Monturile, hallux valgus, afecțiunea cea mai frecventă a piciorului. Cum te afectează încălțămintea și cum se pot trata

Cum îți pot afecta pisicile somnul

Dr. Steve Weinberg, fondator al 911 VETS, a declarat că se poate simți bine și confortabil ca pisica să doarmă în pat cu tine - unele literalmente pe capul tău - calmând potențial anxietatea și teroarea nocturnă.

”Dezavantajul este că pisicile sunt animale nocturne. Somnul omului care doarme poate avea somnul întrerupt la primele ore ale nopții sau poate fi trezit la o oră foarte matinală”, a spus el.

Din această cauză, spune Weinberg, dormitul cu o pisică poate fi contraproductiv pentru tiparele tipice de trezire-somn ale unei persoane.

”Multor pisici le place să se joace și se vor zgâria sau chiar mușca de picioarele omului care se mișcă sub pătură”, a spus el.

Pisicile, periculoase pentru bebeluși

Pisicile pot dori, de asemenea, să se cuibărească lângă bebeluși și copii - asumându-și propriul rol de îngrijitor în casă - dar experții spun că pisicile nu ar trebui să petreacă noaptea cu cei mai mici din casă.

Dr. Jennifer Maniet, medic veterinar la Petplan Pet Insurance, spune că nu este sigur ca pisicile să doarmă cu bebelușii, deoarece există riscul ca o pisică să sufoce involuntar un bebeluș dormind pe pieptul sau pe fața acestuia.

”Dacă pisica se sperie sau se sperie, bebelușul poate fi mușcat, zgâriat sau călcat în picioare în timp ce pisica încearcă să fugă sau să sară. Zgârieturile și mușcăturile de pisică sunt modalități comune prin care pisica poate transmite boli unui bebeluș”, a spus ea.

Vezi și: Hipnoza, vindecare prin manipulare. Ce boli poate trata. Andrei Voicu: Accesăm mintea subconștientă. Suntem niște roboței și atât

Pisicile sunt geloase

Apoi, există problema dacă pisica dvs. împarte patul cu alte animale în afară de oameni. Unor pisici nu le va păsa, dar altele le-ar putea vedea ca pe o amenințare și asta ar putea crea un haos nedorit în dormitor.

”Faptul că ai pisica în patul tău poate promova, de asemenea, dominanța în cadrul animalului. Ele încep să simtă că este teritoriul lor și ar putea deveni agitate dacă altcineva intră în pat”, a spus Fish.

Ce trebuie să știi când ești în preajma unei pisici

Deși natura independentă a unei pisici o poate face să pară că va face tot ce vrea, mulți dintre membrii blănoși ai familiei noastre iubesc să fie îmbrățișați. Cu toate acestea, Maniet spune că există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a face acest lucru.

Primul, din nou, este riscul relativ scăzut de transmitere a bolilor. O modalitate de a contribui la atenuarea acestui aspect este să discutați cu medicii umani, inclusiv cu pediatrii.

”Adulții și copiii cu un sistem imunitar compromis din cauza anumitor boli umane pot avea un risc mai mare de a contracta boli de la animale”, a spus Maniet.

Dar, indiferent de starea dumneavoastră de sănătate, există câteva semne sigure că pisica ar trebui lăsată în pace, deoarece ar putea avea propriile probleme de sănătate.

Vezi și: Lucrurile pe care trebuie să le știi despre biopsie. Ce trebuie să faci înainte, în timpul și după intervenție. Cât de concludente sunt rezultatele

”Nu vă cuibăriți lângă prietenul dvs. blănos dacă prezintă semne de boală, cum ar fi căderea părului, erupții cutanate, strănut, tuse, letargie, vărsături sau diaree, pentru a numi doar câteva”, a spus ea.

În astfel de cazuri, duceți-vă pisica la veterinar și asigurați-vă că are un certificat de sănătate curat înainte de a vă aduce animalul de companie în dormitor.

”Întotdeauna trebuie să vă supuneți la controale conform indicațiilor medicului veterinar pentru a determina starea generală de sănătate a animalului dumneavoastră de companie și pentru a vă asigura că acesta rămâne fără boli”, a spus Maniet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel