Ceaiul care previne diabetul și bolile cardiace. Care este cantitatea ideală
Ceaiul poate avea beneficii surprinzătoare pentru sănătate. De la reducerea riscului de boli cronice la protecția împotriva bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip 2, ceaiul este recunoscut pentru...
O simplă ceașcă de ceai nu este doar o pauză plăcută, ci este și o sursă de beneficii pentru sănătate. De la susținerea sănătății inimii la combaterea inflamațiilor și a riscului de diabet, ceaiul este o băutură care merită să fie savurată în mod regulat pentru a-ți menține starea de bine.
Dar băutura nu este doar plăcută la gust, ar putea avea și unele beneficii pentru sănătate, cu experții afirmând că poate avea un efect benefic asupra tensiunii arteriale, sănătății inimii, riscului de accident vascular cerebral și diabetului de tip 2.
Ce cantitate de ceai ar trebui să bem
Există însă o problemă - trebuie să bem mai mult pentru a obține toate beneficiile. Astfel, conform unui nou studiu, compușii specifici numiți flavan-3-oli sunt responsabili pentru aceste beneficii pentru sănătate. Dar pentru a atinge nivelul corect de flavonoizi în dieta noastră, trebuie să bem mai mult de 20 de cești de ceai în fiecare săptămână.
Cercetarea sugerează că flavonoizii - compușii găsiți în multe plante, fructe, legume și frunze - ar putea reduce riscul de a dezvolta boli cronice cu până la o cincime (19%) și reduce riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare cu 13%.
Dar pentru a consuma cantitatea de flavonoizi necesară pentru a vedea beneficiile pentru sănătate în acțiune, trebuie să bem o cantitate uriașă de ceai. Expertul în ceai și flavonoizi, dr. Tim Bond, unul dintre co-autorii studiului, spune cum să atingem cantitatea ideală de ceai.
"Evidența beneficiilor pentru sănătate ale consumului de flavonoizi din ceai este o veste excelentă, mai ales pentru o națiune de iubitori de ceai. Dar datele îngrijorătoare de la YouGov arată că mai puțin de o cincime (17%) dintre britanici ating ținta optimă de ceai de mai mult de 20 de cești pe săptămână, pe care trebuie să o bem pentru a atinge consumul ideal de flavonoizi.
Pentru sănătatea noastră, poate că a venit momentul să adăugăm o țintă pentru flavonoizi la ghidurile alimentare obișnuite pentru vitamine, minerale, proteină, fibre și grăsimi" , a spus dr. Tim Bond, potrivit Mirror.
Compușii din ceai, efecte antidiabetice

Ceai negru - FOTO: Freepik@Eyestetix
Dieteticianul și membrul TAP, dr. Carrie Ruxton, a adăugat că flavonoizii din ceai pot avea efecte anti-diabetice și anti-inflamatorii, pot reduce riscul de boli cardiovasculare, preveni pierderea musculară și trata infecțiile tractului respirator. Într-un alt studiu, s-a afirmat că oamenii trebuie să consume 400-600 mg de flavonoizi în fiecare zi pentru a îmbunătăți sănătatea cardiometabolică.
Acești compuși pot fi găsiți în fructe precum mere, pere și zmeură, dar sunt mult mai prezente în ceai. Ceaiul negru preparat conține 115 mg de flavonoizi la 100 g, în timp ce ceaiul verde conține 54 mg la 100 g. Comparativ, merele conțin doar 9,3 mg și zmeura are doar 5,8 mg.
Vezi și: Dieta care reduce riscul de cancer, demență și boli de inimă. Reduce inflamația din organism
Acest lucru înseamnă că trebuie să bem aproximativ patru cești de ceai negru preparat în fiecare zi pentru a depăși pragul de 400 mg. În concluzie, dr. Carrie Ruxton remarcă faptul că ar trebui să consumăm patru căni de ceai zilnic.
"Dacă vrem să ne asigurăm că beneficiem de flavonoizi în dieta noastră, a pune apa la fiert pentru o ceașcă de ceai este o modalitate ușor de refresc pentru a crește nivelurile noastre de consum. Pentru a obține cele mai multe beneficii din substanțele bioactive precum flavonoizii găsiți în băutura noastră zilnică, trebuie să bem patru cești de ceai pe zi", a spus dr. Carrie Ruxton.
-
Noile ghiduri pentru tensiunea arterială extind criteriile de diagnostic15.12.2025, 21:02
-
Manichiura cu gel, pericol pentru unghii. Semnul banal adesea ignorat15.12.2025, 19:55
-
Jumătate dintre pacienții cu COVID-19 dezvoltă long-COVID15.12.2025, 19:11
-
-
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
