Ceaiul care te scapă de tensiunea arterială crescută și de durerile de cap. Fecioru, despre cură: Avem nevoie de minimum 3 luni de zile

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul. FOTO: Freepik @jcomp
ceaiul. FOTO: Freepik @jcomp

Ceaiul din planta aromatică ajută în reducerea tensiunii arteriale. Planta are multiple beneficii, dar și câteva contraindicații. La ce trebuie să fiți atenți.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un nou remediu naturist, obținut dintr-o plantă aromatică, utilizată și în bucătăria românească.

Inițial leușteanul a fost utilizat doar pentru proprietățile sale gastronomice, ca apoi să pătrundă și în medicina tradițională europeană.

”Știm că se pune la ciorbă, e nemaipomenit. Dar să știi, când ai dureri de cap, dacă lipești câteva frunze pe frunte, îți ia durerea de cap.

Ceaiul de leuștean este foarte bun pentru cei care pierd urină, pentru tensiunea arterială.

Pentru cei cu tuse seacă, se face un ceai, din rădăcina de leuștean și femeile care au ciclu foarte puțin, în cantitate, sau lipsa ciclului menstrual.

Se strivește planta, uscată, și se pune o lingură la trei pahare de apă, se fierbe 10 minute la foc mic și se beau câte 25 de ml, de două ori pe zi. Cam în jur de două săptămâni durează până începe organismul să îl preia”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3 CNN.

2. -imagine fara descriere- (heap-dried-lovage_37398400.jpg)

Leuștean, verde și uscat. FOTO: Freepik @HandmadePictures

În ceea ce privește durata curelor cu ceai de leuștean, bioenergoterapeutul susține că ”pentru a începe să se schimbe metabolismul avem nevoie de minimum 3 luni de zile. Mai ales la plante”, a mai spus Lidia Ficioru.

În timp ce știința continuă să exploreze numeroasele beneficii ale leușteanului, există câteva beneficii cercetate care merită o privire, mai ales că leușteanul este foarte accesibil, atât proaspăt, cât și uscat.

Leușteanul reduce riscul apariției pietrelor la rinichi

Leușteanul are acțiunea diuretică și stimulează urinarea fără o pierdere mare de electroliți, fapt care reduce semnificativ riscul apariției de pietre la rinichi.

Leușteanul sprijin pentru plămâni

Medicina tradițională folosește leușteanul pentru eliberarea mucozităților de la nivelul plămânilor, ceea ce, la rândul său, îmbunătățește fluxul de aer, respirația și aportul de oxigen. Într-un studiu, eucaliptolul, compusul chimic activ din leuștean care reduce iritarea plămânilor, a produs rezultate semnificative și pozitive în patru zile.

Leușteanul, promovează sănătatea pielii și calmează afecțiunile dermice

Plantat este bogată în compuși cu efect antioxidant, precum limonenul, eugenolul și quercitina. Acești antioxidanți ajută în calmarea petelor aspre de la nivelul pielii.

Leușteanul este recomandat ca o modalitate naturală de a combate afecțiunile pielii, cum ar fi dermatita și acneea.

Leușteanul, antimicrobian

Oamenii de știință au descoperit că leușteanul este unul dintre cele mai puternice extracte împotriva unor microorganisme, precum E. coli, Salmonella, H. pylori și H. influenzae, potrivit Global Healing.

Vezi și: Secretul fripturii de miel. Chef Ștefan Popescu: Tot sucul rămâne în ea. E perfectă

Leuștanul ajută digestia și elimină balonarea

Beneficiile calmante ale leușteanului sunt foarte eficiente, acesta fiind un remediu excelent pentru calmarea tractului digestiv, reducea balonării și eliminarea gazelor intestinale.

Leușteanul susține sănătatea articulațiilor

Planta este considerată un remediu natural pentru disconfortul articular asociat cu guta și umflarea reumatismală a articulațiilor. În plus, nu are efecte secundare.

Leușteanul este suport natural pentru alergii

Efectele calmante ale leușteanului ajută în mod natural la combaterea simptomelor alergiilor. Dar când vine vorba de alergii, leușteanul merge puțin mai departe. Quercetina, un compus prezent în leuștean, inhibă eliberarea de histamină și ameliorează iritarea pielii cauzată de obicei de sensibilitatea la iritanții din mediul înconjurător.

Leușteanul, benefic pentru reducerea durerilor menstruale

Printre numeroasele sale utilizări tradiționale, leușteanul s-a dovedit eficient în ameliorarea disconfortului menstrual. Nivelul mare de nutrienți, combinat cu beneficiile sale puternice de calmare, este explicația folosirii acestuia în perioada premenstruală.

Leuștean, reacții adverse

Prezența furanocumarinelor în leuștean poate reprezenta un factor de risc pentru dezvoltarea unor fotodermatoze. Astfel, utilizarea produsului vegetal mai ales sub forma extractelor apoase (ceaiuri), în care solubilitatea furanocumarinelor este minimă, reduce mult riscul de apariție a unei astfel de reacții.

Totodată, este contraindicată administrarea sa în afecțiunile renale inflamatorii, din cauza efectului iritant local pe care uleiul volatil îl dezvoltă, se arată în lucrarea Plantele de la A la Z.

Vezi și: Vaccin împotriva cancerului și bolilor de inimă, disponibil până în 2030. Burton: Vom putea oferi vaccinuri personalizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel