Ceaiul nu trebuie făcut niciodată așa! Dr. Mihail: Omorâm elementele plantei. Abia ATUNCI se pun pliculețul, mierea și lămâia
Ceaiul nu trebuie făcut niciodată așa! Marea greșeală pe care ai făcut-o mereu când ai pregătit un ceai. Sigur nu știai asta.

Foto: Freepik
"Ceaiul nu trebuie făcut niciodată în apă fiartă", avertisează dr. Mihail Pautov.
Ei bine, este adevărat că fierberea plantelor pentru ceai în apă fierbinte poate afecta calitatea băuturii.
"Nu la 100 grade Celcius!
Pentru că la 100 grade Celsius o să omorâm foarte multe elemente bun din acel ceai.
Inclusiv mierea nu se pune în apa fierbinte la 100 grade Celsius. Și nici lămâia!", a mai spus medicul.
Odată cu fierberea plantelor pentru ceai în apă fierbinte, acest proces afectează calitatea băuturii, distrugând aromele și proprietăți benefice ale plantelor.
Experții recomandă evitarea fierberii directe și optarea pentru apa la temperatura potrivită, evitând astfel oxidarea excesivă a frunzelor.
Mai mult, adăugarea pliculețelor de ceai în apă clocotită poate duce la eliberarea taninurilor amare în exces și la o infuzie prea puternică. Specialiștii recomandă folosirea apei fierbinți, dar nu clocotite, pentru a păstra aromele delicate și beneficiile plantelor.
Ce sunt taniurile? Când se pun lămâia și mierea în ceai

Foto: Freepik @mike.shots
Taninurile reprezintă o clasă de compuși chimici polifenolici care se găsesc în plante, în special în frunze, scoarțe și fructe. Acești compuși au un gust amar.
Există mai multe tipuri de taninuri, iar unii dintre cei mai cunoscuți sunt taninurile de origine vegetală.
În contextul ceaiului, taninurile sunt prezente în frunzele de ceai și sunt eliberate în apă în timpul procesului de infuzare. Ele pot oferi ceaiului un gust astringent, acea senzație de "ceai oribil" sau de ceai care "îți face gura pungă" și pot influența culoarea băuturii. Cu toate acestea, o cantitate moderată de taninuri poate adăuga complexitate și caracter profilului gustativ al ceaiului.
În exces, taninurile pot contribui la o infuzie amară sau astringentă. Prin urmare, controlarea timpului de infuzare și temperatura apei poate ajuta la obținerea unei băuturi de ceai echilibrate și plăcute.
"Este bine ca temperatura să scadă la cel puțin 80 grade Celsius. Atunci e bine să punem pliculețele de ceai.
După care scade undeva la 60 grade Celsius, când e bun de băut și atunci punem miere, fructe, lămâie și orice altceva ne dorim ca să rămână sănătoasă băutura respectivă", a conchis Dr. Mihail Pautov în emisiunea sa de la PRO TV, "Medicool".

Foto: Freepik
Așadar, un ceai perfect necesită răbdare și atenție la detalii, pentru a vă bucura de toate calitățile naturale ale plantei.
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
