Cele mai bune băuturi care te ajută să slăbești. Le poți consuma dimineața, chiar și pe stomacul gol

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cele mai bune bauturi. FOTO: Freepik
cele mai bune bauturi. FOTO: Freepik

Care sunt cele mai bune băuturi care ”topesc” kilogramele în plus, dar vă și oferă energie. Se pot consuma pe stomacul gol.

Scăderea în greutate este un aspect care nu mai ține de mult doar de partea estetică, ci este importantă și pentru menținerea stării de sănătate sau redobândirea acestea, știut fiind faptul că o masă corporală mare este factor de risc pentru o serie de boli, de la diabet și boli de inimă la anumite tipuri de cancere.

Astfel, este necesar să acordăm o mai mare atenție stilului alimentar, din care să nu lipsească legumele, fructele, carnea și produsele lactate, care ne aduc vitamine, minerale și proteine de bună calitate și care ne pot ajuta în privința metabolismului.

Pentru a putea scăpa mai ușor, dar sănătos, de kilogramele în plus, pe lângă un mic dejun echilibrat putem să ne bucurăm și de băuturi savuroase, care au impact asupra siluetei noastre.

Vezi și: 5 semne ale deficitului de grăsimi. Se poate ajunge chiar la infertilitate sau depresie

9 băuturi care te ajută să slăbești

Este recomandat ca dimineața să ne hidratăm, iar una dintre cele mai bune metode, mai ales dacă nu suntem prieteni prea buni cu apa este să o consumă pe aceasta cu un mic adaos, iar astfel se poate obține una dintre cele mai simple băuturi care să ajute și la slăbit.

Apă caldă cu lămâie

Considerată cea mai la îndemână metodă de detox, apa caldă cu lămâie vine și cu alte beneficii pentru sănătate.

”Lămâia are o multitudine de beneficii datorită conținutului său de antioxidanți și fibrelor de pectină. Fibrele de pectină din lămâie sunt fibre solubile care se găsesc cel mai frecvent în fructe și legume.

Motivul pentru care această băutură este excelentă pentru pierderea în greutate este că este hidratantă, nu conține calorii și poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism”, afirmă nutriționistul Lia Young, citat de EatThis.

Vezi și: 11 alimente inflamatoare care fac ravagii în corpul tău. Cu ce le puteți înlocui

Apă cu castravete și mentă

O altă băutură benefică pentru slăbit și care se poate consuma de la prima oră este apa cu castravete și mentă. Atât castravetele, cât și menta ajută la slăbit și șa îmbunătățirea digestiei, în plus, vă poate trimite cu mintea spre atmosfera de vară și de spa, oferind și un strop de relaxare.

Apa de schinduf

Apa de schinduf poate ajuta prin suprimarea poftei de mâncare, oferind o stare de sațietate după ce ați consumat-o, iar acest lucru este datorat conținutului de fibre pe care în are schinduful.

”Dacă doriți să preparați apă de schinduf, încercați să înmuiați 1-2 linguri de semințe de schinduf în apă peste noapte. Se consumă dimineața, pe stomacul gol”, sugerează Tammy și Lyssie Lakatos, de la Nutritions Twins. De asemenea, nutriționistele atrag atenția cu privire la precauțiile legate de consumul apei de schinduf, aceasta fiind de evitat în cazul în care sunteți însărcinată sau intenționați să deveniți.

Infuzia de apă de zmeură cu ghimbir și lămâie

Această băutură vine cu beneficii din trei direcții, fiind un boost de energie și antioxidanți, care vă ajută și să fiți hidratați,dar și să aveți o senzație de sațietate.

”Veți preveni consumul de calorii în exces, iar pe măsură ce vă hidratați cu această băutură plină de potasiu veți contracara sodiu, retenția de apă și balonarea, de la ce ați consumat cu o zi înainte și veți restabili rapid echilibrul normal al fluidelor, eliberând excesul de apă din organism, ceea ce duce la o pierdere rapidă în greutate”; mai spune nutriționistele de la Twins Nutrition.

În plus, antioxidanții din ghimbir, lămâie și zmeură vă ajută și în lupta cu inflamațiile, după cum arată un studiu care susține că ”fitochimicalele din zmeură cresc producția de adinopectină, care îmbunătățește metabolismul grăsimilor, dar și pe cea ce leptină, care suprimă foamea, ambele ajutând la pierderea în greutate”.

Vezi și: Eventrația, hernia incizională: cauze, simptome și tratament. Buliga: Poate corecta definitiv eventrația. Aduce și avantajul imens al reducerii durerilor

Lapte cu turmeric

În timp ce băuturile dulci de dimineață sunt renumite pentru a fi bombe calorice, ce se pot pune pe talie, sorbirea acestui laptelui cu turmeric, lapte de aur, ușor dulce și satisfăcător poate ajuta la evitarea poftelor în doar 40 de calorii”, spun cele de la Twins Nutrition.

Curcuma, ingredientul activ din turmeric, este un puternic antioxidant, aflându-se pe locul 6 al condimentelor în privința capacității antioxidante, cu 127.068  μ mol TE/100g, după cuișoare, sumac, scorțișoară, sorghum și oregano.

Se crede că daunele oxidative sunt unul dintre mecanismele care stau la baza îmbătrânirii premature și a multor boli, printre care cele de inimă, metabolice sau chiar anumite cancere.

Combinat și cu un strop de scorțișoară, ”laptele de aur” ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind astfel și reducerea riscului de mâncat în exces.

Ceaiul de ghimbir

Dacă sunteți un consumator de ceai, cel de ghimbir poate fi potrivit pentru a vă începe ziua cu o băutură care să vă energizeze, dar să vă și ajute să scăpați de kilogramele în plus.

Potrivit Lisei Young, această băutură ajută în cazul senzației de disconfort stomacal, în plus este și o sursă de băutură fără calorii, deci fără vreun risc pentru talie.

”Un studiu realizat cu privire la efectele ceaiului de ghimbir și la ceea ce poate face acesta pentru organism a constatat că aportul de ghimbir poate reduce greutatea corporală și raportul talie/șold”, mai spune Lisa Young.

Ceaiul verde

Acest ceai este recunoscut pentru proprietățile pe care le are în privința slăbitului, astfel că dacă sunteți un pasionat consumator de ceaiuri vă puteți bucura de ceaiul verde, dar și de catechinele pe care acesta le conține, compuși chimici cu un puternic efect antioxidant, eficient în ”topirea grăsimii”

”Studiile au indicat că extractul de ceai verde, care este, în esență, catechine concentrate, scade greutatea și scade procentul de grăsime corporală”, a adăugat Young.

Ceai-latte de Matcha

Pentru că tot vine vara, iar băuturile cu gheață sunt potrivite în zilele călduroase, nutriționistele de la Twins Nutritions au sugerat o băutură care poate fi atât pe placul iubitorilor de ceai, cât și a celor care adoră laptele pus în ceai.

Astfel, cu numai 20 de calorii, această băutură poate să vină cu un plus de antioxidanți, dar și cu un aport energic suficient cât să țină de foame până la amiază.

”S-a demonstrat că ceaiul verde Matcha îmbunătățește arderea grăsimilor indusă de exerciții fizice, așa că, dacă acest lucru vă inspiră să vă mișcați mai mult corpul și să îl beți și voi, potențialul de ardere a grăsimilor poate fi destul de impactant”, spun cele de la Twins Nutrition.

Cafeaua

Ultima, dar nu cea de pe urmă, cafeaua este recomandată celor care vor să slăbească. Însă, trebuie precizat că pentru asta este nevoia ca reduceți adaosul de zahăr sau de lapte. Cu alte cuvinte, cu cât este mai neagră, cu atât ajută mai mult.

”Cercetările au arătat că o cafea cofeinizată poate reduce aportul caloric și îmbunătățește metabolismul.

Un studiu a arătat că persoanele care au consumat cafea cu cofeină au consumat semnificativ mai puține calorii decât cele care au consumat mai puțină cofeină sau cele care nu au consumat cofeină”, spun surorile Lakatos.

În plus, cofeina stimulează metabolismul și pune ăn mișcare intestinele, ceea ce poate, de asemenea, să se vadă pe cântar.

Vezi și: Palpitațiile, cauzate de anxietate și schimbări hormonale. Cardiolog: Să fii zen te ajută foarte mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel