Colesterol ridicat? Alimentul care te ajută să-l scazi

Ai colesterol mare? Există un aliment despre care cercetătorii spun că este cel mai bun dacă vrei să ți-l scazi.
Dintre toate cerealele, ovăzul pare a fi cel mai eficient atunci când vine vorba de scăderea colesterolului.
De fapt, în 1997, făina de ovăz a fost primul aliment menționat de FDA ca fiind util pentru sănătate, bazat pe cercetări care arătau că fibra solubilă din ovăz scade riscul bolilor de inimă, potrivit Harvard Medical School.
Fibra solubilă, care se dizolvă în apă, formează un gel în intestine. Acest gel captează o parte din colesterolul din corp, deci este eliminat ca deșeuri în loc să intre în artere și să se depună.
Sunt studii care arată că un consum regulat de ovăz ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și dă o senzație de sațietate, ceea ce poate fi util pentru cei are trebuie s ă scape de câteva kilograme.
Ovăzul integral (boabe de ovăz întregi) este în mod obișnuit tăiat sau presat sub formă de fulgi. Crupele de ovăz pot fi tăiate în bucăți mici, produs numit și „ovăz irlandez”. Unii preferă textura ușor mai fragedă a ovăzului tăiat, deși durează aproximativ 30 de minute pentru a fi gătit, față de doar cinci minute pentru ovăzul rulat (fulgii de ovăz).
Pentru a economisi timp, adăugați ovăz tăiat în apă clocotită, îndepărtați vasul din aragaz și acoperiți-l cu un capac înainte de a vă culca. Dimineața, puneți vasul la fiert și gătiți timp de 15 minute. De asemenea, puteți găti o cantitate mai mare, care poate fi păstrată în frigider și din care puteți să vă încălziți la cuptorul cu microunde în fiecare dimineață.
-
Progresul împotriva bolilor cronice se prăbușește15.09.2025, 15:47
-
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 215.09.2025, 14:42
-
-
Trucul banal care scade rapid hipertensiunea arterială15.09.2025, 13:20
-
Cum scap de pofta de dulce
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.