Colesterolul persistent, marker cheie al riscului cardiovascular asociat stilului de viață
Acesta este cel mai rău lucru pentru inimă. O macină în totalitate și dublează riscul de infarct și boală coronariană.
O recenzie recentă a mai multor studii demonstrează că un compus vegetal ar reduce tensiunea arterială. Acesta se regăsește în unele legume, inclusiv în ceapa roșie.
Compus, tensiune arterială. O recenzie recentă și meta-analiză, care însumează mai multe studii, susține că un pigment vegetal numit quercitină ar putea reduce riscul bolilor cardiovasculare prin scăderea tensiunii arteriale. Bolile cardiovasculare sunt responsabile de aproximativ 17,3 milioane de decese în fiecare an.
Quercetina este un flavonoid care apare în mod natural într-o serie de alimente, inclusiv legume, fructe, vin, nuci, ceapă roșie, kale și ceai negru. ”Acumularea dovezilor indică faptul că quercetina are efecte antiinflamatorii de protecție, precum și efecte antioxidante și poate fi utilă în tratarea unei multitudini de afecțiuni cronice”, susțin autorii recenziei, potrivit medicalnewstoday.
Deși unele studii au fost încurajatoare, cercetătorii de la Spitalul Dongguan Shilong People din Universitatea Medicală de Sud din China au analizat studii care au investigat influența quercetinei asupra unei serii de factori de risc cardiovascular, incluzând tensiunea arterială, profilele lipidelor și nivelul glucozei. În analiza lor, oamenii de știință au inclus doar lucrări de cercetare care îndeplinesc anumite criterii.
Autorii recenziei au identificat 17 lucrări relevante, care au implicat 896 de participanți, studiile având loc în șase țări: Iran, Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Italia și Coreea. Deși nu au identificat, în general, niciun efect semnificativ al quercetinei asupra nivelului de glucoză sau a profilurilor lipidelor, atunci când au analizat doar datele din studiile care au utilizat un proiect paralel și au durat 8 săptămâni sau mai mult, au observant că quercetina pare să îmbunătățească nivelurile de lipoproteină de înaltă densitate (HDL sau colesterol „bun”) și trigliceride.
Cel mai mare beneficiu al quercetinei a fost însă efectul său asupra tensiunii arteriale. Rezultatele au arătat că quercetina a scăzut atât tensiunea arterială sistolică cât și cea diastolică. Autorii consideră că „[efectele favorabile ale quercetinei asupra [tensiunii arteriale] găsite în investigația curentă susțin utilizarea quercetinei ca terapie adjuvantă la pacienții cu hipertensiune arterială”.
Acesta este cel mai rău lucru pentru inimă. O macină în totalitate și dublează riscul de infarct și boală coronariană.
Testul simplu care îți arată dacă ai probleme cu inima. Dacă observi ASTA, ești în mare pericol.
Cât de des ar trebui să faci un EKG. De ce simptome depinde răspunsul.
Infecția banală care duce la probleme cardiace. Riscurile sunt extrem de ridicate.
Trei medicamente frecvent utilizate pot crește colesterolul.
Patru schimbări care reduc colesterolul mai eficient decât statinele.
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
De ce apare durerea în piept, cel mai important semn al unui infarct miocardic?
Acest semn îți arată că ești la două săptămâni distanță de un infarct. La ce să fii atent.
Mirosul fatal al colesterolului ridicat. Simptom banal poate semnala o boală periculoasă
Regula 80/20 este soluția propusă de nutriționiști pentru reducerea colesterolului. Ce presupune, de fapt, această regulă.
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.