Condimentul senzațional pentru slăbit. 120 mg pe zi scad tensiunea, pot preveni cancerul de colon, Parkinson și Alzheimer

Condimentul - Foto: Freepick
Condimentul - Foto: Freepick

Care este condimentul ideal pentru slăbit, care, dovedit studiilor, ajută la tratarea cancerului de colon, al bolilor Parkinson și Alzheimer.

Este apreciat de mii de ani atât pentru gustul său, dar și pentru proprietățile sale medicinale, iar știința modernă a confirmat acum ceea ce oamenii știau de mult timp. 

Este vorba despre scorțișoară, un condiment care are mai multe beneficii dovedite pentru sănătate.

Scorțișoara este un condiment care se obține din scoarța interioară a copacilor cunoscuți științific sub numele de Cinnamomum. Scorțișoara este obținută prin tăierea tulpinilor copacilor de scorțișoară. Apoi se extrage scoarța interioară și se îndepărtează părțile lemnoase.

Mirosul și aroma distincte ale scorțișoarei se datorează părții uleioase, care este foarte bogată în compusul cinnamaldehidă, un compus despre care oamenii de știință cred că este responsabil pentru majoritatea efectelor puternice ale scorțișoarei asupra sănătății și metabolismului.

Există două tipuri principale de scorțișoară:

Scorțișoara de Ceylon: Cunoscută și sub numele de scorțișoară "adevărată".

Scorțișoara Cassia: Varietatea cea mai răspândită astăzi și la care oamenii se referă în general ca fiind "scorțișoară".

Acesta a fost folosit ca ingredient de-a lungul istoriei, datând încă din Egiptul Antic. Pe vremuri era rară și valoroasă și era considerată un cadou demn de regi. În prezent, scorțișoara este ieftină, disponibilă în orice supermarket și se găsește ca ingredient în diverse alimente și rețete.

Sucul de morcovi, 8 beneficii impresionante. Bolile la care ajută: S-a demonstrat că distruge LEUCEMIA

Iată 9 beneficii uimitoare pentru sănătate ale scorțișoarei, susținute de cercetări științifice

 

Pe scurt, înainte de toate, scorţişoara accelerează arderea grăsimilor, reduce pofta de mâncare și oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp.

1. Scorțișoara, încărcată cu antioxidanți

Antioxidanții vă protejează organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, iar scorțișoara este încărcată cu antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii.

Într-un studiu care a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorțișoara a ajuns să fie câștigătoarea clară, depășind chiar și "superalimentele" precum usturoiul și oregano.

De fapt, este atât de puternică încât scorțișoara poate fi folosită ca un conservant alimentar natural

2. Scorțișoara, proprietăți antiinflamatorii

Inflamația este incredibil de importantă. Ea ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să repare leziunile tisulare.

Cu toate acestea, inflamația poate deveni o problemă atunci când este cronică și îndreptată împotriva țesuturilor proprii ale corpului tău.

Scorțișoara poate fi utilă în această privință. Studiile arată că acest condiment și antioxidanții săi au proprietăți antiinflamatorii puternice.

3. Scorțișoara poate reduce riscul de boli de inimă

Scorțișoara a fost asociată cu un risc redus de boli de inimă, cea mai frecventă cauză de deces prematur din lume.

La persoanele cu diabet de tip 2, s-a demonstrat că 1 gram sau aproximativ o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi are efecte benefice asupra markerilor de sânge.

Aceasta reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului "rău" LDL și al trigliceridelor, în timp ce colesterolul "bun" HDL rămâne stabil.

Un mare studiu de revizuire realizat recent a concluzionat că o doză de scorțișoară de doar 120 mg pe zi poate avea aceste efecte. În acest studiu, scorțișoara a crescut, de asemenea, nivelul colesterolului "bun" HDL.

În studiile pe animale, s-a demonstrat că scorțișoara reduce tensiunea arterială.

Atunci când sunt combinați, toți acești factori pot reduce drastic riscul de boli de inimă.

4. Scorțișoara poate îmbunătăți sensibilitatea la hormonul insulină

Insulina este unul dintre hormonii cheie care reglează metabolismul și utilizarea energiei și este, de asemenea, esențial pentru transportul zahărului din sânge către celule.

Problema este că mulți oameni sunt rezistenți la efectele insulinei.

Acest lucru este cunoscut sub numele de rezistență la insulină, un semn distinctiv al unor afecțiuni grave precum sindromul metabolic și diabetul de tip 2.

Vestea bună este că scorțișoara poate reduce drastic rezistența la insulină, ajutând acest hormon important să-și facă treaba.

Prin creșterea sensibilității la insulină, scorțișoara poate reduce nivelul de zahăr din sânge, așa cum se discută în capitolul următor.

5. Scorțișoara scade nivelul de zahăr din sânge și are un puternic efect antidiabetic

Scorțișoara este binecunoscută pentru proprietățile sale de scădere a zahărului din sânge.

În afară de efectele benefice asupra rezistenței la insulină, scorțișoara poate scădea glicemia prin alte câteva mecanisme.

În primul rând, s-a demonstrat că scorțișoara scade cantitatea de glucoză care intră în fluxul sanguin după o masă.

Ea face acest lucru prin interferarea cu numeroase enzime digestive, ceea ce încetinește descompunerea carbohidraților în tractul dumneavoastră digestiv.

În al doilea rând, un compus din scorțișoară poate acționa asupra celulelor prin imitarea insulinei.

Acest lucru îmbunătățește considerabil absorbția glucozei de către celulele dumneavoastră, deși acționează mult mai lent decât insulina însăși.

Numeroase studii la om au confirmat efectele antidiabetice ale scorțișoarei, arătând că aceasta poate scădea nivelul glicemiei la post cu 10-29%.

Doza eficientă este, de obicei, de 1-6 grame sau aproximativ 0,5-2 lingurițe de scorțișoară pe zi.

6. Scorțișoara poate avea efecte benefice asupra bolilor neurodegenerative

Bolile neurodegenerative se caracterizează prin pierderea progresivă a structurii sau a funcției celulelor cerebrale, iar boala Alzheimer și boala Parkinson sunt două dintre cele mai comune tipuri.

Doi compuși care se găsesc în scorțișoară par să inhibe acumularea unei proteine numite tau în creier, care este una dintre caracteristicile bolii Alzheimer.

Într-un studiu efectuat pe șoareci cu boala Parkinson, scorțișoara a ajutat la protejarea neuronilor, a normalizat nivelurile de neurotransmițători și a îmbunătățit funcția motorie. Însă aceste efecte trebuie să fie studiate în continuare la om.

Monica Pop, dezvăluire după a 5-a operație de cancer: Uitați-vă ce se poate întâmpla într-un spital de stat

7. Scorțișoara poate proteja împotriva cancerului

Cancerul este o boală gravă, caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor.

Scorțișoara a fost studiată pe scară largă pentru utilizarea sa potențială în prevenirea și tratarea cancerului.

În general, dovezile sunt limitate la studii în eprubetă și pe animale, care sugerează că extractele de scorțișoară pot proteja împotriva cancerului.

Aceasta acționează prin reducerea creșterii celulelor canceroase și a formării de vase de sânge în tumori și pare să fie toxică pentru celulele canceroase, provocând moartea celulară.

Un studiu efectuat pe șoareci cu cancer de colon a arătat că scorțișoara este un activator puternic al enzimelor detoxifiante din colon, protejând împotriva creșterii ulterioare a cancerului. Aceste constatări au fost susținute de experimentele în eprubetă, care au arătat că scorțișoara activează răspunsuri antioxidante protectoare în celulele de colon umane.

Dacă scorțișoara are vreun efect la oamenii vii, care respiră, trebuie să fie confirmat în studii controlate.

8. Scorțișoara ajută la combaterea infecțiilor bacteriene și fungice

Cinnamaldehida, una dintre principalele componente active ale scorțișoarei, poate ajuta la combaterea diferitelor tipuri de infecții.

S-a demonstrat că uleiul de scorțișoară tratează eficient infecțiile tractului respirator cauzate de ciuperci. În plus, poate inhiba dezvoltarea anumitor bacterii, inclusiv Listeria și Salmonella.

Cu toate acestea, dovezile sunt limitate și, până în prezent, nu s-a demonstrat că scorțișoara reduce infecțiile în alte părți ale corpului.

Efectele antimicrobiene ale scorțișoarei pot ajuta, de asemenea, la prevenirea cariilor dentare și la reducerea respirației urât mirositoare.

9. Scorțișoara poate ajuta la combaterea virusului HIV

HIV este un virus care îți distruge încet sistemul imunitar, ceea ce poate duce în cele din urmă la SIDA, dacă nu este tratat. Se crede că scorțișoara extrasă din soiurile de Cassia ajută la lupta împotriva HIV-1, cea mai comună tulpină a virusului HIV la om.

Un studiu de laborator care a analizat celulele infectate cu HIV a constatat că scorțișoara a fost cel mai eficient tratament dintre toate cele 69 de plante medicinale studiate. Și în acest caz, însă, sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma aceste efecte.

Nu toată scorțișoara e creată la fel

 

Varietatea Cassia conține cantități semnificative de un compus numit cumarină, despre care se crede că este dăunător în doze mari.

Toată scorțișoara ar trebui să aibă beneficii pentru sănătate, dar Cassia poate cauza probleme în doze mari din cauza conținutului de cumarină.

Ceylon (scorțișoara "adevărată") este mult mai bună din acest punct de vedere, iar studiile arată că are un conținut mult mai scăzut de cumarină decât varietatea Cassia.

Din păcate, cea mai mare parte a scorțișoarei care se găsește în supermarketuri este varietatea Cassia, mai ieftină.

Concluzia este că scorțișoara poate scădea nivelul de zahăr din sânge, reduce factorii de risc pentru bolile de inimă și are o multitudine de alte beneficii impresionante pentru sănătate, dar asigurați-vă că obțineți scorțișoară Ceylon sau limitați-vă la doze mici dacă folosiți varietatea Cassia, potrivit Healthline.

8 alimente care opresc rapid foamea și TOPESC grăsimea. Șerban Damian, despre motivul pentru care dietele eșuează într-o săptămână

Dieta cu scorţisoară. Cum să slăbeşti 3 kilograme în 7 zile

Doza zilnică recomandată de scorţişoară este de 4 până la 6 grame pe zi.

- jumătate de linguriţă după micul dejun;

- jumătate de linguriţă după prânz;

- jumătate de linguriţă după cină.

Dieta cu scorţişoară poate fi ideală, deoarece are efecte rapide şi cei care o vor urma, pot pot slăbi peste 3 kilograme în doar o săptămână.

Dacă vei folosi în mod regulat scorţişoara în dieta ta, vei reuşi să reduci din greutatea ta 3,2 kilograme într-o săptămână.

Un studiu publicat în "Journal of the International Society of Sports Nutrition" a arătat câteva informaţii semnificative despre reducerea grăsimii corporale în cazul pacienţilor pre-diabetici care au luat 500 mg pe zi (jumătate de linguriţă) de scorţişoară dizolvată în apă, timp de 12 săptămâni.

Dacă urmezi dieta cu scorţisoară, alege un antrenament zilnic de aproximativ 20-30 de minute, de regulă care conţine exerciţii de aerobic cu o intensitate moderată sau include în antrenament exerciţii pentru modelarea corpului tău, pe care să le faci de 2-3 ori pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel