O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Persoanele care nu beau deloc alcool au un risc mai mare de a dezvolta demență, decât cei care beau cantități moderate, a descoperit un nou studiu.
Cercetătorii au observat că abstinența a fost asociată cu o creștere cu 45% a șanselor de a suferi de demență la vârste înaintate, comparativ cu cei care au băut în limitele recomandate - până la o sticlă și jumătate de vin pe săptămână.
Studiu - constatări incredibille
"Arătăm că atât abstinența pe termen lung, cât și consumul excesiv de alcool pot crește riscul de demență", au scris autorii studiului, cercetători la University College din Londra și Institutul Francez pentru Sănătate.
Având în vedere că numărul persoanelor care trăiesc cu demență este de așteptat să se triple până în 2050 și din cauza lipsei unui tratament, prevenția este esențială.
Printre abstinenți, studiul a constatat, de asemenea, riscuri crescute de diabet și boli cardiovasculare. Acestea sunt ambele condiții care ar putea contribui la demență, un termen colectiv pentru pierderea memoriei, a gândirii și a altor funcții cognitive și cauza principală a morții în Marea Britanie.
Consumul moderat de alcool a fost demonstrat anterior că protejează împotriva acestor afecțiuni, prin reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale.
Ce s-a descoperit
Dintre cei 9.087 de participanți care au participat la un studiu britanic între 1985 și 1993 și au fost urmăriți timp de 23 de ani, au fost înregistrate 397 cazuri de demență.
Cea mai intrigantă constatare din acest studiu a fost riscul crescut de demență în rândul abstinenților. Și această asociere a fost prezentă doar la cei care s-au abținut de la vin, a spus dr. Sevil Yasar, Școala de Medicină din Baltimore, care nu a fost implicat în studiu.
"Vinul, pe lângă alcool, conține compuși polifenolici, care au fost asociați cu efecte neuroprotectoare atât pe căile neurodegenerative, cât și vasculare și cu efecte cardioprotectoare prin reducerea inflamației și modificarea profilului lipidic".
Cu toate acestea, a adăugat că ar trebui să rămanem prudenți în ceea ce privește constatările.
Dr. Sara Imarisio, șeful cercetării la Alzheimer Research UK, a fost de acord și a adăugat: "Oamenii care se abțin complet de la alcool pot avea o istorie a consumului de alcool și acest lucru poate face dificilă interpretarea legăturilor între consumul de alcool și sănătate".
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.