Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Persoanele care nu beau deloc alcool au un risc mai mare de a dezvolta demență, decât cei care beau cantități moderate, a descoperit un nou studiu.
Cercetătorii au observat că abstinența a fost asociată cu o creștere cu 45% a șanselor de a suferi de demență la vârste înaintate, comparativ cu cei care au băut în limitele recomandate - până la o sticlă și jumătate de vin pe săptămână.
Studiu - constatări incredibille
"Arătăm că atât abstinența pe termen lung, cât și consumul excesiv de alcool pot crește riscul de demență", au scris autorii studiului, cercetători la University College din Londra și Institutul Francez pentru Sănătate.
Având în vedere că numărul persoanelor care trăiesc cu demență este de așteptat să se triple până în 2050 și din cauza lipsei unui tratament, prevenția este esențială.
Printre abstinenți, studiul a constatat, de asemenea, riscuri crescute de diabet și boli cardiovasculare. Acestea sunt ambele condiții care ar putea contribui la demență, un termen colectiv pentru pierderea memoriei, a gândirii și a altor funcții cognitive și cauza principală a morții în Marea Britanie.
Consumul moderat de alcool a fost demonstrat anterior că protejează împotriva acestor afecțiuni, prin reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale.
Ce s-a descoperit
Dintre cei 9.087 de participanți care au participat la un studiu britanic între 1985 și 1993 și au fost urmăriți timp de 23 de ani, au fost înregistrate 397 cazuri de demență.
Cea mai intrigantă constatare din acest studiu a fost riscul crescut de demență în rândul abstinenților. Și această asociere a fost prezentă doar la cei care s-au abținut de la vin, a spus dr. Sevil Yasar, Școala de Medicină din Baltimore, care nu a fost implicat în studiu.
"Vinul, pe lângă alcool, conține compuși polifenolici, care au fost asociați cu efecte neuroprotectoare atât pe căile neurodegenerative, cât și vasculare și cu efecte cardioprotectoare prin reducerea inflamației și modificarea profilului lipidic".
Cu toate acestea, a adăugat că ar trebui să rămanem prudenți în ceea ce privește constatările.
Dr. Sara Imarisio, șeful cercetării la Alzheimer Research UK, a fost de acord și a adăugat: "Oamenii care se abțin complet de la alcool pot avea o istorie a consumului de alcool și acest lucru poate face dificilă interpretarea legăturilor între consumul de alcool și sănătate".
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.