Consumă semințe de dovleac și uită de problemele cu ficatul

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Consumă semințe de dovleac și uită de problemele cu ficatul. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers
Consumă semințe de dovleac și uită de problemele cu ficatul. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers

Consumă semințe de dovleac, deoarece, la fel ca pulpa, acestea conțin zeci de vitamine și nutrienți. 

Consumă semințe de dovleac. Iată de ce. Dovleacul este o legumă uimitoare, care poate ameliora multe boli. Pulpa de dovleac și semințele sunt un depozit de substanțe utile. Acestea conțin vitaminele A, C, E, D, PP, K, B și T; dar și fluor, magneziu, cupru, calciu, mangan, zinc, fosfor și iod.

Dacă gătiți, în mod regulat, diferite feluri de mâncare cu adaos de dovleac, atunci întregul tract digestiv va funcționa mai bine. În plus, metabolismul se va normaliza, sistemul cardiovascular se va îmbunătăți, tensiunea arterială se va normaliza, iar riscul de a dezvolta hipertensiune va scădea.

Cum scapi definitiv de pofta de dulciuri. Trucul care te va ajuta să slăbești ușor

De asemenea, dovleacul întărește sistemul imunitar, îmbunătățește starea de bine și crește eficacitatea tratamentului pentru boli atât de grave precum: tuberculoză, ateroscleroză, constipație, diabet, gută.

Persoanele care iubesc dovleacul și îl includ în dieta lor se bucură de o piele mai curată, acuitate vizuală crescută și o greutatea corporală în scădere.

Datorită zincului, dovleacul este benefic pentru sănătatea bărbaților. Acest oligoelement este foarte important pentru funcționarea normală a sistemului reproducător.

Nu aruncați semințele de dovleac. Semințele se îndepărtează dovleac, se curăță de resturile de pulpă, se spală și se usucă. Nu trebuie să prăjiți semințele. Utilizați semințele de dovleac în salate,  deserturi sau mâncați-le ca o gustare.

Acest lucru vă va permite să uitați de problemele cu ficatul, să reduceți nivelul de colesterol rău, să curățați organismul de invaziile helmintice, să vă protejați împotriva cancerului și să prelungiți tinerețea.

12 alimente bogate în triptofan, aminoacidul responsabil cu starea de bine

Dovleacul este contraindicat pacienților cu diabet zaharat sever, gastrită cu aciditate scăzută, ulcer gastric și duodenal.

Dovleacul are zeci de beneficii pentru sănătate

Datorită conținutul bogat în vitamine și minerale, dovleacul joacă un rol important în menținerea sănătății. Iată care sunt câteva dintre beneficiile dovleacului:

- reglează tensiunea arterial, consumul de dovleac fiind benefic pentru sănătatea inimii, iar datorita conținutului ridicat de potasiu, poate fi de ajutor în tratarea hipertensiunii.

- reduce riscul de apariție a diabetului;

- întărește sistemul imunitar;

- ajută la îmbunătățirea vederii;

- stimulează pierderea în greutate, având un conținut scăzut de calorii și fiind o sursă bogată de fibre, care sporesc senzația de sațietate;

- previne apariția bolilor cardiovasculare, datorită conținutul ridicat de potasiu, vitamina C și fibre;

- ține colesterolul sub control  fiind bogat în antioxidanți,

- protejează pielea, datorită vitaminei C;

- ajută la producerea de colagen;

- menține sănătatea aparatului urinar;

- îmbunătățește calitatea somnului, datorită  magneziului;

- ajuta digestia, datorita conținutului ridicat de fibre.

 

Superalimentele cu beneficii asupra stării de bine. Unul are de 15 ori mai mult magneziu decât broccoli

 

Superalimentele ce trebuie incluse în meniul zilnic. Se hidratează și se consumă cu moderație. Pentru o stare de bine pe termen lung este bine să integrăm în meniul nostru nuci și semințe, care sunt superalimente de care ar trebui să bucurăm zilnic.

Invitată în emisiunea Vorbește lumea de la PRO TV, fotomodelul Claudia Neghină a prezentat câteva ponturi legat de consumul de nuci și semințe, care ne ajută nu doar să ne menținem greutatea, dar și să putem lupta împotriva depresiei.

”Aș vrea să încep cu semințele de chia pentru că vreau să le hidratez un pic. Pentru doamnele care vor să slăbească câteva kilograme, punem două lingurițe de semințe, punem apă cât să le acopere și le lăsăm la hidratat aproximativ 10 minute. Acestea pot fi apoi consumate, dimineața, la micul dejun, ele ajută la detoxifiere, având foarte multe fibre, vitamine, au calciu foarte mult, chiar de 5 ori mai mult decât laptele și de 15 ori mai mult magneziu decât broccoli. Deci în niște semințe atât de mici, niște beneficii atât de mari”, și-a început Claudia Neghină ”pledoaria” despre fructele oleaginoase și semințe. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel