Cum influențează fructele sănătatea mușchilor. De ce este mai sănătos să mănânci fructe întregi spre deosebire de suc natural

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
fructe Foto: Freepik @prostooleh
fructe Foto: Freepik @prostooleh

Află mai multe despre echilibrul dintre beneficiile pentru sănătate, riscurile potențiale și rolul surprinzător al fructelor în sănătatea musculară pe măsură ce îmbătrânim.

Fructele și legumele au fost comercializate drept componente esențiale ale unei diete sănătoase încă de când eram copii. Numeroase elemente vitale, inclusiv vitamina C, potasiu, fibre alimentare și acid folic, se găsesc în fructe. Potrivit Web MD, acestea au, de asemenea, un conținut minim de grăsimi și sare și protejează împotriva unui număr de boli, inclusiv cancer, boli de inimă, accident vascular cerebral și tulburări gastrointestinale.

Cu toate acestea, este posibil să consumăm prea multe alimente benefice? Opiniile experților par să fie împărțite pe această temă; unii susțin că persoanele pot consuma prea multe fructe, în timp ce alții susțin că dieta noastră este deficitară în această categorie de alimente bogate în nutrienți. Aceasta din urmă se datorează, în principal, faptului că fibrele și conținutul de apă al fructelor le fac în mod natural sățioase și, într-adevăr, când a fost ultima dată când ai mâncat numai fructe toată ziua?

Vezi și: 9 alimente bogate în potasiu. Vitamina care susține sănătatea rinichilor, a oaselor și a inimii

Cu toate acestea, în afara vieții obișnuite, există situații în care fructele ocupă un loc central în alimentația unei persoane, cum ar fi dietele bazate exclusiv pe fructe sau dietele "frugivore", etc. În acest moment, există pericolul de a ingera o cantitate excesivă de fructoză, ceea ce poate cauza creșterea în greutate, precum și alte probleme, cum ar fi diabetul și putregaiul dentar.

Excesul tău de fructe poate avea, de asemenea, un efect dăunător asupra mușchilor tăi. Principala problemă, potrivit dieteticianului Amy Shapiro, este că dieta ta este deficitară în alți macronutrienți importanți, cum ar fi proteinele, care sunt necesare atât pentru creșterea musculară, cât și pentru rezistență. Deși fructele sunt superalimente în multe privințe, propriul lor conținut de proteine este insuficient pentru a oferi cea mai bună sănătate musculară posibilă. Cu toate acestea, nu toate efectele adverse ale consumului de prea multe fructe sunt rele, potrivit HealthDigest.

Un fruct pe zi ar putea să îți ajute și mușchii

Un studiu din 2020 de la Universitatea din East Anglia (UEA), sugerează că, pe măsură ce îmbătrânim, concentrația de vitamina C din fructe și legume poate susține creșterea mușchilor scheletici.

Într-un studiu unde au fost incluși 13.000 de participanți cu vârste cuprinse între 42 și 82 de ani, s-a examinat conținutul de vitamina C din sângele participanților, consumul alimentar și masa musculară scheletică. Dr. Richard Hayhoe de la Școala de Medicină Norwich a oferit următoarea explicație: "Am studiat un eșantion mare de locuitori mai în vârstă din Norfolk și am descoperit că persoanele cu cele mai mari cantități de vitamina C în dietă sau în sânge aveau cea mai mare masă musculară scheletică estimată, în comparație cu cele cu cele mai mici cantități". Potrivit cercetătorilor, includerea regulată a fructelor în dieta dumneavoastră poate ajuta la prevenirea fragilității, a sarcopeniei și a pierderii musculare legate de vârstă.

Vezi și: Băutura naturistă care scade inflamația și întărește sistemul imunitar. Cum poți să o prepari acasă

Potrivit Healthline, vitamina C joacă un rol important în a ajuta mușchii să se recupereze după exerciții fizice. Cercetătorii de la UEA consideră că vitamina C protejează celulele și țesuturile musculare de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, ceea ce ajută la protejarea mușchilor noștri pe măsură ce îmbătrânim.

Foto: Freepik @yurawhite

Consumă fructe ca parte a unei diete echilibrate regulate

Evită să te afli intr-una din extreme, mâncând prea puține fructe sau chiar deloc vs consumi doar fructe întreaga zi. Adulții ar trebui să consume zilnic 240 de grame de fructe ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate. Chiar și cu rezultatele experimentului cu vitamina C, cercetătorii nu sfătuiesc "mega-doze", ci adăugarea unui fruct și a mai multor legume la consumul zilnic. Încearcă să alegi alimente care sunt deosebit de bogate în vitamina C, inclusiv citricele, papaya și guava.

Dacă faci mișcare și cauți să descoperi surse complementare de proteine pentru reabilitarea și creșterea masei musculare, fructele pot juca un rol și aici. Fructele care pot adăuga o anumită varietate la dieta ta și care oferă o cantitate respectabilă de proteine (pentru un fruct) includ guavele, avocado, kiwi, caise și mure. Încearcă să le consumi întregi și evită să le faci sucuri, deoarece atunci le îndepărtezi substanțele nutritive și, de asemenea, te pui în pericol de supraconsum). Dieteticienii sunt îngrijorați și de fructele uscate, din cauza conținutului mai mare de zahăr.

În cele din urmă, fructele includ o abundență de elemente benefice. Deși alegerea de a le include cu atenție în dieta zilnică ar putea ajuta mai mult decât mușchii, dependența excesivă de ele poate fi dăunătoare pentru sănătatea ta. Cu toate acestea, ar fi bine să te consulți mai întâi cu un medic nutriționist cu privire la consumul de fructe, dacă ai alergii alimentare sau probleme medicale precum diabetul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel