Cum te bagă telefonul în spital. Ce puteți păți dacă dați mesaje când mergeți pe stradă

DCMedical Team |
Data publicării:
Pericolele din spatele unui banal SMS dat în timp ce mergeți pe stradă  FOTO: Pixabay
Pericolele din spatele unui banal SMS dat în timp ce mergeți pe stradă FOTO: Pixabay

Noile cercetători susțin că discuțiile la telefon și trimiterea de mesaje constituie un mare pericol nu numai pentru șoferi, ci și pentru pietoni.

Telefonul, spital. Cele mai recente studii, realizate în State, susțin că peste 2.500 de bărbați și femei au ajuns la Urgență pentru leziuni la nivelul capului și gâtului, în timpul utilizării unui smartphone, între anii 1998 și 2017. Cifra la nivelul întregii țări este surprinzătoare: mai mare decât 76.000 de persoane. "În calitate de medic de urgență, personal am avut grijă de pacienții accidentați în trafic, au căzut în găuri și s-au aflat în alte situații periculoase în timp ce vorbeau la telefon", a spus dr. Teresa Murray Amato, președinte de Medicină de Urgență la Long Island, în Forest Hills, New York, potrivit webmd.

Autorii studiului susțin că "oamenii nu acordă atenție și suferă leziuni la nivelul gâtului și la gât, deoarece merg cu un telefon mobil și cad și își rup nasul sau maxilarul". Cercetătorul principal dr. Boris Paskhover, de la Școala Medicală Rutgers, New Jersey, Newark, spune: "Dacă nu acorzi atenție unde mergi și ce faci, poți fi rănit". Paskhover a mai precizat că studiul a analizat doar leziunile la nivelul gâtului și gâtului dintr-o bază de date, iar leziunile la brațe, picioare și alte părți ale corpului - și chiar decese - au avut loc în timpul mersului. Motivul: atenția le-a fost distrasă de un telefon mobil.

Telefonul, spital. Leziuni frecvente

Cele mai frecvente leziuni, conform echipei de cercetare, au fost la nivelul capului (33%), al feței, incluzând pleoapele, zona ochilor și a nasului (33%), gâtul (13%). Tăierile și juliturile au fost cea mai frecventă plângere, dar aproximativ 18% dintre pacienți au suferit leziuni ale organelor interne.

Majoritatea celor răniți au avut vârste cuprinse între 13 și 29 de ani (60%). Pentru cei sub 13 ani, majoritatea rănilor au fost cauzate de telefonul mobil în sine (82%), cum ar fi o baterie a telefonului care explodează. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, majoritatea rănilor au fost de la utilizarea unui telefon mobil în timp ce mergeau (68%). Cercetătorii au spus că pentru cei peste 65 de ani, utilizarea unui smartphone în timpul mersului a reprezentat mai mult de 90% din răni.

Raportul a fost publicat online 5 decembrie în JAMA Otolaryngology - Head and Neck Surgery.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel