Cum trebuie să arate meniul zilnic complet. Wasim Nazer: Este perfect!

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
cum trebuie sa arate meniul zilnic complet - FOTO: Freepik@yarunivstudio
cum trebuie sa arate meniul zilnic complet - FOTO: Freepik@yarunivstudio

Cum trebuie să arate meniul zilnic complet. De ce ciorba sau supa ar trebui să o consumăm seara și nu la prânz, așa cum suntem obișnuiți.

Cum trebuie să arate meniul zilnic complet. De ce este indicat să consumăm grăsimi la fiecare masă a zilei. Nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit cum trebuie să arate, de fapt, meniul zilnic. Iată ce trebuie să mâncăm la fiecare masă a zilei.

Ce să mâncăm la micul dejun

Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, deoarece îți furnizează energia necesară pentru a începe ziua. Optează pentru alimente bogate în proteine, fibre și carbohidrați complexi pentru a asigura o absorbție treptată a energiei.

Vezi și: Ceaiul care îți dă energie în DOUĂ minute. Susține sănătatea creierului și ameliorează simptomele bolii Alzheimer

”Dimineața consumăm mâncare cu grăsimi, cum e untul, oul, brânza, cașcavalul. Niciodată nu folosim alimente fără grăsimi. Grăsimea stă mai mult în stomac. Digestia poate să țină 2 ore, deci ține de foame și îți dă energie.

Dacă vorbim de micul dejun, o felie de pâine, brânză, ouă, iaurt, iaurt grecesc, smântână sunt bune. Corpul recunoaște grăsimea.

Ce nu recunoaște sunt grăsimile nou apărute. Ce nu recunoaște este margarina. Eu cunosc slănina, grăsimea din lapte. Știu cum să mă înțeleg cu ea. Și untura pe pâine este sănătoasă.

Pe vremuri nu erau foarte mulți oameni cu greutate mare. Mâncau unt cu gem, gemul care era făcut acasă.

Ce nu e normal este ce facem noi cu nebuniile astea. Ce nu am văzut eu este un copil care dimineața să mânânce castraveți, ardei, roșii, brânză, ouă. Omleta să o prăjești în unt ca să fie mai grasă”, a spus dr. Wasim Nazer, nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Vezi și: Vitaminele, esențiale după 40 de ani. Ce suplimente ar trebui să iei

Ce trebuie să mâncăm la prânz

”După micul-dejun, la 2-3 ore este important să mănânci un fruct. La prânz, trebuie să închei masa cu un bol mare de salată, de preferabil salată verde. Tot ce înseamnă frunze verzi, pătrunjel, spanac, salată, rucola. Faci un bol mare, pui ce vrei. Când ești la dietă este important să nu folosești mult ulei.

O lingură de ulei de măsline are 100 de calorii. Tot bolul de salată poate să nu aibă 100 de calorii. Poți să folosești orice fel de carne. Preferabil este să mai schimbi. Idealul este să consumi o bucățică groasă cât latul palmei, adică undeva între 200-300 de grame. Mâncarea care o mănânci trebuie să fie cât să intre într-o palmă.

La 2-3 ore poți să mai consumi un fruct, adică pe la 15:50-17:00”, a mai spus dr. Wasim Nazer.

Vezi și: Otrava din cafea. Cum ne poate îmbolnăvi cafeaua. Wasim Nazer: Duce la cancer, crește colesterolul

Ce trebuie să mâncăm seara

Cina ar trebui să fie o masă mai ușoară, cu un accent pe proteinele slabe și legume. Evită mesele bogate în carbohidrați înainte de culcare pentru a facilita digestia și odihna.

”Seara este preferabil să mănânci supe, ciorbe. Are foarte puține calorii. Este sațioasă. Poți să folosești și o felie de pâine. Dacă are carne în ea, are și grăsimi.

Cam acesta este meniul perfect ca să poți consuma orice”, a mai subliniat dr. Wasim Nazer, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel