EXCLUSIV Cum trebuie să arate meniul zilnic complet. Wasim Nazer: Este perfect!

Cum trebuie să arate meniul zilnic complet. De ce ciorba sau supa ar trebui să o consumăm seara și nu la prânz, așa cum suntem obișnuiți.
Cum trebuie să arate meniul zilnic complet. De ce este indicat să consumăm grăsimi la fiecare masă a zilei. Nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit cum trebuie să arate, de fapt, meniul zilnic. Iată ce trebuie să mâncăm la fiecare masă a zilei.
Ce să mâncăm la micul dejun
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, deoarece îți furnizează energia necesară pentru a începe ziua. Optează pentru alimente bogate în proteine, fibre și carbohidrați complexi pentru a asigura o absorbție treptată a energiei.
”Dimineața consumăm mâncare cu grăsimi, cum e untul, oul, brânza, cașcavalul. Niciodată nu folosim alimente fără grăsimi. Grăsimea stă mai mult în stomac. Digestia poate să țină 2 ore, deci ține de foame și îți dă energie.
Dacă vorbim de micul dejun, o felie de pâine, brânză, ouă, iaurt, iaurt grecesc, smântână sunt bune. Corpul recunoaște grăsimea.
Ce nu recunoaște sunt grăsimile nou apărute. Ce nu recunoaște este margarina. Eu cunosc slănina, grăsimea din lapte. Știu cum să mă înțeleg cu ea. Și untura pe pâine este sănătoasă.
Pe vremuri nu erau foarte mulți oameni cu greutate mare. Mâncau unt cu gem, gemul care era făcut acasă.
Ce nu e normal este ce facem noi cu nebuniile astea. Ce nu am văzut eu este un copil care dimineața să mânânce castraveți, ardei, roșii, brânză, ouă. Omleta să o prăjești în unt ca să fie mai grasă”, a spus dr. Wasim Nazer, nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Vezi și: Vitaminele, esențiale după 40 de ani. Ce suplimente ar trebui să iei
Ce trebuie să mâncăm la prânz
”După micul-dejun, la 2-3 ore este important să mănânci un fruct. La prânz, trebuie să închei masa cu un bol mare de salată, de preferabil salată verde. Tot ce înseamnă frunze verzi, pătrunjel, spanac, salată, rucola. Faci un bol mare, pui ce vrei. Când ești la dietă este important să nu folosești mult ulei.
O lingură de ulei de măsline are 100 de calorii. Tot bolul de salată poate să nu aibă 100 de calorii. Poți să folosești orice fel de carne. Preferabil este să mai schimbi. Idealul este să consumi o bucățică groasă cât latul palmei, adică undeva între 200-300 de grame. Mâncarea care o mănânci trebuie să fie cât să intre într-o palmă.
La 2-3 ore poți să mai consumi un fruct, adică pe la 15:50-17:00”, a mai spus dr. Wasim Nazer.
Vezi și: Otrava din cafea. Cum ne poate îmbolnăvi cafeaua. Wasim Nazer: Duce la cancer, crește colesterolul
Ce trebuie să mâncăm seara
Cina ar trebui să fie o masă mai ușoară, cu un accent pe proteinele slabe și legume. Evită mesele bogate în carbohidrați înainte de culcare pentru a facilita digestia și odihna.
”Seara este preferabil să mănânci supe, ciorbe. Are foarte puține calorii. Este sațioasă. Poți să folosești și o felie de pâine. Dacă are carne în ea, are și grăsimi.
Cam acesta este meniul perfect ca să poți consuma orice”, a mai subliniat dr. Wasim Nazer, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Vezi mai multe în VIDEO:
-
-
Ceaiurile care reduc pofta de dulce și echilibrează glicemia15.10.2025, 21:12
-
-
-
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
Tratamentul pentru boala varicoasă. Dr. Anca Chitic: Se injectează această substanță
Apneea obstructivă în somn, factorul ascuns care îți compromite sănătatea respiratorie. Dr. Ela Bănică: Află prea târziu
Pancreatita, cauză frecventă și intensă a durerii abdominale superioare. Dr. Oana Dolofan: Durere bruscă
Campania RESPIR 2025: GINA, standardul de aur pentru pacienții cu astm sever
John Deanfield explică de ce “nu ai voie” nu ne scapă de bolile cardiovasculare: Prevenția, un “cont de economii” cu dobândă
Provocările diagnosticării oncologice în România. Prof. univ. dr. Ovidiu Pop: Stăm prost
Marele avantaj al colonoscopiei. Cât de des se recomandă. Dr. Eliza Gangone (SANADOR) explică
Pericolul invizibil al sezonului cald. La ce să fii atent dacă mergi la mare sau piscină
Prevenția cancerului de col, sub semnul întrebării. Conf. univ. dr. Michael Schenker: A fost un adevărat șoc
Boala varicoasă, complicații. Dr. Anca Chitic: Potențial letal foarte mare
Cancerul care se poate moșteni. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), avertisment pentru părinți
Testele genetice, rol în personalizarea tratamentului oncologic. Conf. dr. Viorica Rădoi: Facem plan de screening. Diagnostic precoce. Dr. Eduard Dănăilă: Sunt gratuite
Un simplu test îți poate dezvălui riscul de cancer cu ani înainte ca boala să apară. Se poate face gratuit.
Noile terapii pentru cancer care prelungesc viața pacienților. Conf. univ. dr. Lucia Stănculeanu explică
Divorțul nu înseamnă sfârșitul relațiilor. Cum să transformi despărțirea într-un nou început
Cum să monitorizezi tensiunea în sarcină, pe săptămâni. Dr. Ingrid Gheorghe (SANADOR): Atunci se poate complica
Boala varicoasă, simptome și cauze. Semnul banal care trimite femeile la medic. Dr. Anca Chitic: Consecințele sunt grave
Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.