EXCLUSIV Cum trebuie să arate meniul zilnic complet. Wasim Nazer: Este perfect!
Cum trebuie să arate meniul zilnic complet. De ce ciorba sau supa ar trebui să o consumăm seara și nu la prânz, așa cum suntem obișnuiți.
Cum trebuie să arate meniul zilnic complet. De ce este indicat să consumăm grăsimi la fiecare masă a zilei. Nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit cum trebuie să arate, de fapt, meniul zilnic. Iată ce trebuie să mâncăm la fiecare masă a zilei.
Ce să mâncăm la micul dejun
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, deoarece îți furnizează energia necesară pentru a începe ziua. Optează pentru alimente bogate în proteine, fibre și carbohidrați complexi pentru a asigura o absorbție treptată a energiei.
”Dimineața consumăm mâncare cu grăsimi, cum e untul, oul, brânza, cașcavalul. Niciodată nu folosim alimente fără grăsimi. Grăsimea stă mai mult în stomac. Digestia poate să țină 2 ore, deci ține de foame și îți dă energie.
Dacă vorbim de micul dejun, o felie de pâine, brânză, ouă, iaurt, iaurt grecesc, smântână sunt bune. Corpul recunoaște grăsimea.
Ce nu recunoaște sunt grăsimile nou apărute. Ce nu recunoaște este margarina. Eu cunosc slănina, grăsimea din lapte. Știu cum să mă înțeleg cu ea. Și untura pe pâine este sănătoasă.
Pe vremuri nu erau foarte mulți oameni cu greutate mare. Mâncau unt cu gem, gemul care era făcut acasă.
Ce nu e normal este ce facem noi cu nebuniile astea. Ce nu am văzut eu este un copil care dimineața să mânânce castraveți, ardei, roșii, brânză, ouă. Omleta să o prăjești în unt ca să fie mai grasă”, a spus dr. Wasim Nazer, nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Vezi și: Vitaminele, esențiale după 40 de ani. Ce suplimente ar trebui să iei
Ce trebuie să mâncăm la prânz
”După micul-dejun, la 2-3 ore este important să mănânci un fruct. La prânz, trebuie să închei masa cu un bol mare de salată, de preferabil salată verde. Tot ce înseamnă frunze verzi, pătrunjel, spanac, salată, rucola. Faci un bol mare, pui ce vrei. Când ești la dietă este important să nu folosești mult ulei.
O lingură de ulei de măsline are 100 de calorii. Tot bolul de salată poate să nu aibă 100 de calorii. Poți să folosești orice fel de carne. Preferabil este să mai schimbi. Idealul este să consumi o bucățică groasă cât latul palmei, adică undeva între 200-300 de grame. Mâncarea care o mănânci trebuie să fie cât să intre într-o palmă.
La 2-3 ore poți să mai consumi un fruct, adică pe la 15:50-17:00”, a mai spus dr. Wasim Nazer.
Vezi și: Otrava din cafea. Cum ne poate îmbolnăvi cafeaua. Wasim Nazer: Duce la cancer, crește colesterolul
Ce trebuie să mâncăm seara
Cina ar trebui să fie o masă mai ușoară, cu un accent pe proteinele slabe și legume. Evită mesele bogate în carbohidrați înainte de culcare pentru a facilita digestia și odihna.
”Seara este preferabil să mănânci supe, ciorbe. Are foarte puține calorii. Este sațioasă. Poți să folosești și o felie de pâine. Dacă are carne în ea, are și grăsimi.
Cam acesta este meniul perfect ca să poți consuma orice”, a mai subliniat dr. Wasim Nazer, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Vezi mai multe în VIDEO:
-
-
-
-
De ce provoacă statinele dureri musculare14.12.2025, 21:01
-
EXCLUSIV Plante și ceaiuri care ajută la curățarea plămânilor14.12.2025, 19:42
EXCLUSIV Metode terapeutice pentru cancer, explicate de dr. Lucia Stănculeanu. Opțiuni în funcție de stadiul bolii
EXCLUSIV Terapia hiperbară: cine o poate face. Dr. Mihai Băican: Funcționează ca un plămân extern
EXCLUSIV Torsiunea testiculară: simptome și testul care pune diagnosticul. Dr. Bogdan Pârlițeanu: Trebuie intervenit în maxim 4 - 6 ore!
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy
EXCLUSIV Cum apar monturile și cum le tratezi corect. Dr. Codrin Huszar (SANADOR): Generează complicații
Vraci, vindecători și mistere. Medicina populară românească explicată
Noile terapii pentru cancer care prelungesc viața pacienților. Conf. univ. dr. Lucia Stănculeanu explică
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
EXCLUSIV Provocările diagnosticării oncologice în România. Prof. univ. dr. Ovidiu Pop: Stăm prost
EXCLUSIV "Știm exact ce provoacă infarct și AVC cu mulți ani înainte!" Lecția profesorului John Deanfield, cardiolog de renume
EXCLUSIV Dermatita atopică NU e o formă de alergie. Dr. Alin Nicolescu: Provoacă astm sau rinită
EXCLUSIV Conf. univ. dr. Lucia Stănculeanu explică de ce tratamentul cancerului trebuie personalizat pentru fiecare pacient
EXCLUSIV Te uiți la Insula Iubirii? Uite ce fel de om ești. Radu Leca îți dezvăluie problema
EXCLUSIV Congelarea ovocitelor, cheia fertilității după 35 de ani. Dr. Lucia Luchian: Procedură simplă
EXCLUSIV Dependența explicată de dr. Adrian Atasiei: criterii, diferența dintre consum ocazional și comportament compulsive
EXCLUSIV Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
