De ce sunt portocalele bune pentru sănătatea ta. Ce au descoperit cercetătorii

Portocale  FOTO: pixabary
Portocale FOTO: pixabary


Cercetătorii de la Western University studiază o moleculă care se găsește în portocalele dulci și mandarine, numită nobiletină, care a demonstrat că reduce drastic obezitatea la șoareci și inversează efectele secundare negative ale acesteia.

O nouă cercetare publicată în Journal of Lipid Research demonstrează că șoarecii care au fost hrăniți cu o dietă cu conținut ridicat de grăsimi, cu colesterol ridicat, dar cărora, de asemenea, li s-a administrat nobiletină, erau vizibil mai slabi și aveau un nivel redus de rezistență la insulină și grăsimi din sânge, în comparație cu șoarecii care au fost hrăniți exclusiv cu o dieta cu un nivel ridicat de colesterol.

„Am continuat să arătăm că putem interveni și cu nobiletina", a spus pentru Eurekalert Murray Huff, doctor, profesor la Școala de Medicină și Stomatologie din Schulich din Western, care studiază efectele nobiletinei de peste un deceniu. „Am arătat că la șoarecii care au deja toate simptomele obezității, putem folosi nobelitina pentru a inversa aceste simptome, și chiar să începem să regresăm acumularea plăcii în artere, cunoscută sub numele de ateroscleroză".

Dar Huff spune că el și echipa sa de la Institutul de Cercetare Robarts din Western încă nu au reușit să identifice exact cum funcționează nobiletina. Cercetătorii au emis ipoteza că molecula a acționat probabil pe calea care reglementează modul în care este manipulată grăsimea în organism. Numit AMP Kinase, acest regulator pornește utilajul din corp, care arde grăsimile pentru a crea energie și, de asemenea, blochează producerea de grăsimi.

Cu toate acestea, când cercetătorii au studiat efectele nobiletinei asupra șoarecilor care au fost modificați genetic pentru a elimina Kinaza AMP, efectele au fost aceleași.

„Acest rezultat ne-a spus că nobiletina nu acționează asupra AMP kinazei și ocolește acest regulator major al modului în care se folosește grăsimea în organism", a spus Huff. "Ceea ce ne mai lasă este întrebarea - cum face nobiletinul asta?"

Huff spune că în timp ce misterul rămâne, acest rezultat este încă important din punct de vedere clinic, deoarece arată că nobiletina nu va interfera cu alte medicamente care acționează asupra sistemului AMP Kinase. El spune că terapia actuală pentru diabet, cum ar fi metformina, de exemplu, funcționează pe această cale.

Următorul pas este mutarea acestor studii la oameni pentru a determina dacă nobiletina are aceleași efecte metabolice pozitive în studiile umane.

"Obezitatea și sindroamele sale metabolice rezultate sunt o povară imensă pentru sistemul nostru de sănătate și avem foarte puține intervenții care s-au dovedit că funcționează eficient", a spus Huff. "Trebuie să continuăm acest accent pe descoperirea de noi terapeutice."

 

Studiul aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel