Decongelarea alimentelor, cum se face corect. La ce să fiți atenți

Odată ce decongelăm alimentele, unele bacterii pot deveni active și se pot chiar multiplica. De aceea, trebuie să le decongelăm corect.
Decongelarea, în varianta optimă, se face în frigider, deși e un proces lent, care durează. Este recomandarea specialiștilor pentru decongelarea corectă. După ce decongelăm carnea (tocată), puiul sau fructele de mare, acestea pot fi păstrate, timp de 24 de ore, în frigider înainte de a fi gătite. Carnea de porc, de vită sau miel rezistă ceva mai mult, între 3 și 5 zile.
Dacă vreți să nu stați prea mult până când carnea se decongelează, atunci apelați la apă rece. Puneți carnea într-un recipient și în el puneți apă rece. Schimbați apa la fiecare jumătate de oră. O metodă mai rapidă e decongelarea alimentelor în cuptorul cu microunde. Însă, în acest sens, verificați atent ce scrie pe ambalajul alimentului.
E bine de reținut că odată decongelate, alimentele trebuie gătite pe loc, arată cumsa.ro.
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
-
-
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Câte grade trebuie să ai în cameră noaptea. De asta ai insomnii și te trezești obosit. Vlad Ciurea: Scade concentrația de oxigen
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.