Decongelarea alimentelor, cum se face corect. La ce să fiți atenți
Odată ce decongelăm alimentele, unele bacterii pot deveni active și se pot chiar multiplica. De aceea, trebuie să le decongelăm corect.
Decongelarea, în varianta optimă, se face în frigider, deși e un proces lent, care durează. Este recomandarea specialiștilor pentru decongelarea corectă. După ce decongelăm carnea (tocată), puiul sau fructele de mare, acestea pot fi păstrate, timp de 24 de ore, în frigider înainte de a fi gătite. Carnea de porc, de vită sau miel rezistă ceva mai mult, între 3 și 5 zile.
Dacă vreți să nu stați prea mult până când carnea se decongelează, atunci apelați la apă rece. Puneți carnea într-un recipient și în el puneți apă rece. Schimbați apa la fiecare jumătate de oră. O metodă mai rapidă e decongelarea alimentelor în cuptorul cu microunde. Însă, în acest sens, verificați atent ce scrie pe ambalajul alimentului.
E bine de reținut că odată decongelate, alimentele trebuie gătite pe loc, arată cumsa.ro.
-
Ce trebuie să știi despre slănină. Cum se mănâncă corect02.11.2025, 22:22
-
Statinele, asociate cu cancerul. Ce s-a aflat abia acum02.11.2025, 20:53
-
-
Semnul banal care îți arată că ai o boală cardiacă mortală02.11.2025, 18:41
-
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Apasă acest punct de pe mână dacă vrei să scapi de durerea de cap. Trece în câteva minute
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
