Deficiența de calciu. Complicații pe termen lung

durere_cap_femeie_spate_96149500

Deficiența de calciu poate crește riscul de osteoporoză, o afecțiune în care oasele devin fragile și sunt mai predispuse la fracturi.

Este importantă obținerea unui aport adecvat de calciu încă din primii ani de viață, deoarece densitatea minerală osoasă atinge vârfurile între 25 și 30 de ani și apoi scade pe măsură ce îmbătrânim, potrivit Academiei Americane de Chirurgie Ortopedică.

Potrivit experților, copiii care nu primesc suficient calciu din dieta alimentară sunt expuși riscului de osteoporoză mai târziu în viață.

 

Deoarece majoritatea dezvoltării osoase se întâmplă în timpul adolescenței și la vârsta adultă timpurie, un aport inadecvat de calciu în acei ani poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății osoase mai târziu în viață.


Femeile au nevoie de mai mult calciu decât bărbații

Pe măsură ce femeile trec prin menopauză, nivelul de estrogen scade. Estrogenul protejează oasele prin promovarea activității osteoblastelor sau a celulelor care construiesc osul, motiv pentru care femeile au nevoie de mai mult calciu decât bărbații odată ce ajung la menopauză.

Persoanele cu tulburări gastrointestinale, cum ar fi boala celiacă, intoleranța la lactoză sau boala inflamatorie a intestinului, prezintă, de asemenea, un risc mai mare de deficit de calciu, deoarece condițiile pot duce la modificări ale absorbției nutrienților. Factori suplimentari, cum ar fi alte componente din alimente și alcoolul pot contribui, de asemenea, la reducerea absorbției calciului în organism, potrivit NIH.

Alimente bogate în calciu

Calciul se găsește în lactate, legume cu frunze verzi întunecate, leguminoase, pește cu oase precum somonul și sardinele, produse din soia, nuci, semințe, lapte de migdale fortificat cu calciu și suc de portocale”, spune Rueven.

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250