Deficiența de calciu. Complicații pe termen lung

Deficiența de calciu poate crește riscul de osteoporoză, o afecțiune în care oasele devin fragile și sunt mai predispuse la fracturi.
Este importantă obținerea unui aport adecvat de calciu încă din primii ani de viață, deoarece densitatea minerală osoasă atinge vârfurile între 25 și 30 de ani și apoi scade pe măsură ce îmbătrânim, potrivit Academiei Americane de Chirurgie Ortopedică.
Potrivit experților, copiii care nu primesc suficient calciu din dieta alimentară sunt expuși riscului de osteoporoză mai târziu în viață.
Deoarece majoritatea dezvoltării osoase se întâmplă în timpul adolescenței și la vârsta adultă timpurie, un aport inadecvat de calciu în acei ani poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății osoase mai târziu în viață.
Femeile au nevoie de mai mult calciu decât bărbații
Pe măsură ce femeile trec prin menopauză, nivelul de estrogen scade. Estrogenul protejează oasele prin promovarea activității osteoblastelor sau a celulelor care construiesc osul, motiv pentru care femeile au nevoie de mai mult calciu decât bărbații odată ce ajung la menopauză.
Persoanele cu tulburări gastrointestinale, cum ar fi boala celiacă, intoleranța la lactoză sau boala inflamatorie a intestinului, prezintă, de asemenea, un risc mai mare de deficit de calciu, deoarece condițiile pot duce la modificări ale absorbției nutrienților. Factori suplimentari, cum ar fi alte componente din alimente și alcoolul pot contribui, de asemenea, la reducerea absorbției calciului în organism, potrivit NIH.
Alimente bogate în calciu
Calciul se găsește în lactate, legume cu frunze verzi întunecate, leguminoase, pește cu oase precum somonul și sardinele, produse din soia, nuci, semințe, lapte de migdale fortificat cu calciu și suc de portocale”, spune Rueven.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.