Deficiența de fier și problemele pielii

Fără fier, corpul tău nu poate produce globule roșii, care sunt celulele responsabile cu furnizarea de oxigen a organelor. Ca mineral esențial, fierul este obținut în mod obișnuit din dietă. Când nu puteți obține suficient fier, corpul dumneavoastră dezvoltă o varietate de simptome, de la slăbiciune, la dificultăți de respirație. În unele cazuri, puteți dezvolta și simptome dermatologice ale deficienței de fier.

Pielea palidă

 

Un simptom comun asociat cu deficiența de fier este pielea palidă. Pe măsură ce nivelurile de fier s-au epuizat, corpul dvs. nu este în măsură să producă hemoglobina chimică, un compus roșiatic, care este o parte esențială a globulelor roșii. Când apare acest lucru, dezvolți o afecțiune numită anemie cu deficit de fier. Pe măsură ce anemia se agravează, pielea ta începe să-și piardă culoarea normală și să devină palidă. Dacă observați că pielea dvs. este mai palidă decât de obicei, consultați un medic și întrebați despre deficiență de fier și anemie, notează Livestrong. 

Cheilita unghiulară

Cheilita unghiulară este o afecțiune caracterizată prin crăparea anormală dureroasă a pielii lângă colțurile gurii. În unele cazuri de deficit de fier, puteți dezvolta cheilitia unghiulară. Fisurarea pielii din apropierea buzelor este însoțită de obicei de ușoară umflare, roșeață și, posibil, sângerare. De obicei, cheilita unghiulară se rezolvă după ce nivelurile de fier sunt restabilite. Dacă durerea este intolerabilă, medicul dumneavoastră vă poate prescrie creme sau corticosteroizi care ameliorează durerea.

Pruitul

Pruritul este o mâncărime severă a pielii, care este uneori asociată cu o înroșire vizibilă a zonei afectate. Deficitul de fier cauzează adesea prurit, potrivit unui articol din 1991 publicat în „Seminarii în dermatologie". Deși această problemă este ușoară și nu duce la alte complicații, observând acest simptom, împreună cu alte simptome cunoscute, ajută medicii să diagnostice deficiență de fier. Reversarea deficienței de fier ajută la reducerea mâncărimii

Tratamentul deficienței de fier

Cauzele deficienței de fier variază de la sângerare excesivă până la o dietă săracă în fier. Tratarea deficienței de fier se concentrează pe inversarea cauzei care stă la baza pierderii de fier, precum și pe terapia de înlocuire a fierului pentru a reface depozitele de fier din corp. Suplimentele de înlocuire a fierului sunt disponibile atât sub formă de tabletă, cât și sub formă de injecție. Consultați întotdeauna medicul înainte de a lua orice supliment de fier - administrarea suplimentelor de fier de care nu aveți nevoie sau administrarea unei doze prea mari poate avea reacții adverse grave.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel