DIETA cea mai simplă, trucul INCREDIBIL dezvăluit de Mihaela Bilic

Dieta perfectă există! Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic spune că dacă vreți să slăbiți sigur, să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede trebuie să faceți un lucru extrem de simplu l...
Nu e așa greu să ții dietă, arată dr Mihaela Bilic. „Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei”, arată medicul.
El distruge un mit legat de băutul apei în timpul mesei și spune și câtă apă trebuie să bei și cum ca să slăbești mâncând!
„Afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă și fără suport științific. Stomacul nu are rol de digestie la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenți patogeni (are acid clorhidric!!) introduși în stomac odată cu mâncarea.
Abia în intestin are loc digestia și absorbția nutrienților și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide. Deci ce se întâmplă cu apa în stomac?
-dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame.
-dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide și crează un fel de „ciorbă”, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului și încetinește viteza lui de golire!
Exact așa procedează copiii slăbănogi și scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat.
Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mult mai puțină mâncare!
Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. Deci rețeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă! Cat despre digestie nicio grijă, organismul nostru știe și poate să digere până și pietre, cu sau fără adaos de apă!” a notat dr Mihaela Bilic, pe contul său de Instagram.
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
-
-
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.