Dieta: cum poate influența riscul de cancer la sân

Angela Sabău / 17 iul 2020 / 23:55
Consumul de fibre protejează sănătatea
Consumul de fibre protejează sănătatea

O dietă bogată în fibre poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceste beneficii este reducerea riscului de cancer la sân, su cercetătorii de la Harvard.

Dieta poate influența riscul de cancer la sân. Acesta este rezultatul unei analize a 20 de studii efectuate de cercetători de la Harvard T.H. Chan School of Public Health, care a fost publicată online de revista Cancer, și a descoperit că femeile care au consumat cele mai multe fibre aveau 8% mai puțin șanse de a dezvolta cancer de sân, în comparație cu femeile care au consumat alimente cu cel mai mic conținut de fibre.
Reducerea riscului de cancer de sân a fost observată atât pentru cancerul de sân premenopauză, cât și pentru postmenopauză, precum și pentru diferite tipuri de cancer de sân, inclusiv pentru cele care au fost receptori de estrogen și progesteron - pozitivi și receptori estrogeni și progesteron-negativi. Cercetătorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health au spus că reducerea se poate datora efectului fibrelor în reducerea nivelului de zahăr din sânge și a nivelului de estrogen din organism.
Indiferent dacă aceste concluzii sunt confirmate de cercetări suplimentare, creșterea aportului de fibre este o idee bună, deoarece aduce și alte beneficii pentru sănătate.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy