Dieta Hay: ce alimente să nu combini niciodată

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente, dietă
Alimente, dietă

Dieta Hay recomandă combinarea alimentelor în așa fel încât să echilibreze nivelul de aciditate al organismului și să ajute digestia.

Dieta Hay, sau combinarea alimentelor, se bazează pe ideea că ar trebui să evitați să mâncați anumite alimente împreună, deoarece unele combinații împiedică digestia și cresc nivelul de aciditate în organism. În timp ce această dietă este promovată ca mod de viață, unele cărți, cum ar fi „Planul de 7 zile pentru dieta Hay” de Carolyn Humphries, sugerează utilizarea aceleiași diete ca o detoxifiere, doar pentru o săptămână.

În ceea ce privește Dieta Hay, toate alimentele se încadrează într-una din cele trei categorii. Fructele și legumele, de exemplu, sunt alimente alcaline care ajută la echilibrarea nivelului de aciditate al corpului. A doua și a treia categorie sunt proteine și carbohidrați sau amidonuri, ambele formând acid în timpul digestiei. Micul dejun este considerat cea mai esențială masă în cadrul Dietei Hay, spune fitnessvenues.com. Aceasta trebuie să fie urmată de alte două mese pe parcursul zilei, cu o singură masă constând doar din alimente alcaline, arată livestrong.com.

Fructe si legume

Fructele și legumele sunt alimente alcaline, care produc foarte puțin acid pe măsură ce sunt digerate și, prin urmare, ar trebui să fie partea principală a fiecărei mese. Dieta Hay se bazează pe ideea că o dietă care include în principal aceste alimente va spori digestia și va reduce nivelul de aciditate dăunătoare care poate duce la condiții precum constipație, indigestie și artrită.

Proteine

Doar cantități mici de alimente din această categorie trebuie consumate la orice masă și nu trebuie combinate cu carbohidrați. Alimentele proteice includ carne, vânat, pește, ouă și brânză. În cadrul Dietei Hay, laptele este considerat de asemenea o proteină, dar nu ar trebui să-l consumați cu carne. În această categorie este inclus și alcoolul. Ar trebui să lăsați patru ore între o masă de proteine și una pe bază de carbohidrați.

Carbohidrați

În cadrul acestui grup alimentar ar trebui să mâncați cantități moderate de cereale și pâine integrală și paste. Cu toate acestea, carbohidrații prelucrați ar trebui evitați cu totul, ceea ce înseamnă că pâinea albă, prăjiturile și bomboanele sunt substanțe interzise atunci când sunteți în dieta Hay. Cu toate acestea, berea este considerată un carbohidrat „bun” și astfel poate fi consumată cu moderație.

Măsuri de precauție

Nu există dovezi științifice conform cărora premisa din spatele dietei Hay este exactă. De fapt, în concentrații mari, proteinele și produsele lactate îți pot ridica nivelul de colesterol, în timp ce limitarea aportului de carbohidrați poate duce la deficiențe de vitamine și minerale. Ca în cazul oricărei diete sau modificări drastice la obiceiurile alimentare, este important să solicitați sfaturi medicale înainte de a începe dieta Hay, pentru a vă asigura că este potrivită pentru dumneavoastră.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel