Dieta pe bază de plante care te scapă de migrene

Cazul unui bărbat de 60 de ani, din New York, care a scăpat de migrene cu o dietă pe bază de plante i-a făcut pe cercetători să-și pună întrebări privind durerea de cap și...
Suferința unui bărbat de 60 de ani, din New York, SUA, care a încercat o mulțime de soluții ca să scape de migrenele cronice de care suferea de mai bine de 12 ani i-a determinat pe cercetători să analizeze o dietă pe bază de plante ca posibil tratament al durerilor de cap.
Migrenele erau însoțite de sensibilitate la lumină și sunet, greață și vărsături. Acesta s-au redus considerabil după ce a încercat o dietă pe bază de plante -- încărcată cu o mulțime de legume cu frunze de culoare verde închis.
Despre cazul său au scris cercetătorii în jurnalul BMJ Case Reports. „Acest raport sugerează că o dietă alimentară integrală pe bază de plante poate oferi un tratament sigur, eficient și permanent pentru inversarea migrenei cronice”, notează oameni de știință coordonați de dr. David Dunaief, care este specializat în medicină nutrițională.
Un alt specialist - dr. Noah Rosen care conduce Northwell Health's Headache Center din Great Neck, New York - consideră că ”este greu de făcut multe dintr-un raport de caz, [dar] ilustrează importanța tuturor acestor tratamente non-farmacologice, bazate pe dovezi”.
Înainte să ajungă la dieta pe bază de plante, bărbatul a încercat medicamentele de medic, a scos din dietă alimentele care declanșează migrenele - inclusiv ciocolata, brânza, nucile, cofeina și fructele uscate - , a încercat să facă yoga și să mediteze pentru a ameliora durerea.
Migrenele acestuia durau, de regulă, 72 de ore și au inclus și sensibilitate la lumină și sunet, greață și vărsături. Iar severitatea durerii lui era de 10 până la 12 dintr-o scară de 10.
În organism nu avea niveluri ridicate de inflamație sistemică, dar avea un nivel normal de betacaroten în sânge, posibil pentru că mânca zilnic cartofi dulci. Cartofii dulci au un conținut relativ scăzut de substanțe nutritive cunoscute sub numele de carotenoide, care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, au explicat autorii, arată medicinenet.com.
Cercetătorii l-au sfătuit să mai mănânce legume cu frunze verzi precum: spanacul, varza kale și cresonul, conțin niveluri ridicate de carotenoide. Iar după două luni de dietă, bărbatul a spus că migrenele lui au fost reduse dramatic -- la doar o zi cu migrenă pe lună și chiar și acea durere de cap era mai puțin severă. În același timp, analizele lui de sânge au arătat o creștere substanțială a nivelului de beta-caroten. După 6 luni, migrenele acestuia au încetat.
-
-
-
Manichiura cu efect de aură, trendul spectaculos al acestei toamne07.09.2025, 17:30
-
-
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?