Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne explică, în „pastile" zilnice, ce și cum să mâncăm de Sărbătorile de Iarnă. În cel de-al...
De Sărbătorile de iarnă, în special de Crăciun, masa se servește cu familia și prietenii, se așteaptă colindătorii și se mănâncă preparate tradiționale.
Medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, explică EXCLUSIV la DC MEDICAL, cum trebuie să mâncăm de Crăciun, atunci când suntem musafiri, dar ținem dietă.
,,De Crăciun, când suntem musafiri sau când mergem la restaurant avem de ales între o multitudine de feluri deosebite tradiționale care poate ne plac sau poate nu și atunci vom alege ceea ce ne place mai mult. Vom pune cantități micuțe pentru a gusta, nu trebuie din fiecare fel de mâncare pentru că știm că mai urmează și altele. Sigur că vom lăuda toate preparatele gazdei pentru a-i face plăcere și trebuie să avem grijă cum le combinăm. Putem încerca la masa de dimineața să gustăm tradiționalele salate de boeuf, de vinete, cârnați, niște mezeluri specifice Crăciunului. La masa de prânz să mâncăm friptură, sărmăluțe, iar spre seară lăsăm puțină mămăliguță sau salată de sfeclă și astfel nu încărcăm organismul cu toate alimentele tradiționale specifice Crăciunului la o singură masă", a precizat dr. Anca Hâncu.
În privința băuturilor care însoțesc bucatele tradiționale, vinul este de cele mai multe ori băutura nelipsită de pe mesele românilor de Crăciun. Medicul nutritionist a precizat într-un alt episod că vinul fiert, care este atât de gustos, ar fi foarte bine să se bea fără zahăr, doar cu scorțișoară, cuișoare și alte condimente care dau savoare vinului. Referitor la desert, e bine să existe o pauză între masa de prânz și dulciuri, chiar dacă tentația de-a pune pe masa imediat dulciurile este mare.
,,V-aș mai recomanda să faceți o pauză între servirea mesei de prânz și desert. Desertul poate veni după o oră și jumătate, două timp în care stați și povestiți cu cunoscuții, cu prietenii care v-au invitat, cu rudele, astfel încât organismul să aibă timp să digere aceste alimente", a precizat dr. Anca Hâncu.
Puteti urmări întreg materialul video aici
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.