Cefalee. Moduri de a scăpa de ea

Florina Pop |
Data publicării:
Dacă aveți dureri de cap, cel mai bine ar fi să mergeți la un consult  FOTO: pexels.com
Dacă aveți dureri de cap, cel mai bine ar fi să mergeți la un consult FOTO: pexels.com

Cefaleea vă poate împiedica să vă desfășurați activitățile zilnice. Specialiștii de la Harvard oferă câteva recomandări ca să scăpați de ea.

Durerile în zona capului, gâtului și umerilor apar, de regulă, după-amiaza, și pot părea drept oboseală, iar lucrurile se complică atunci când apare și tensiunea în aceleași locuri.

Specialiștii de la Harvard vă oferă câteva recomandări pe health.harvard.edu:

1. Fiți atenți dacă dormiți suficient, dacă săriți sau nu peste mese și încercați să evitați stresul și oboseala. Cât se poate.

2. Apelați la tehnici de relaxare care practicate regulat dau roade.

3. Încercați biofeedback, o tehnică de relaxare prin care un terapeut atașează electrozi pe piele ca să detecteze semnale electrice de la gât și mușchii umărului.

4.Mergeți la medic. „Unii oameni cu cefalee au zone foarte sensibile, cunoscute ca puncte de declanșare, în partea din spate a gâtului sau în umeri. Injectarea unui anestezic local în aceste zone poate elimina durerea și poate preveni apariția din nou a cefaleei. Există, de asemenea, o serie de medicamente care pot ajuta la menținerea tensiunilor de cap la cap", mai arată sursa citată.

O altă recomandare, în cazul în care terapiile fără medicamente nu funcționează, e o discuție cu doctorul pentru prescrierea unor pastile care să ajute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel