Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Nutriționiștii recomandă consumul unui fruct exotic, laxativ natural, practic și ușor de transportat.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic afirmă că un fructe exotic, cu puține calorii te ”scapă” de pofta de dulce.
”Dacă mi-ar fi spus cineva că o smochină poate să mă surprindă, nu l-aș fi crezut. Recunosc că nu am știut, există smochine albe. Față de smochina clasică (violet), cea albă este mai puțin dulce, are o aromă fructată și un miez portocaliu, precum gemul de caise”, notează Mihaela Bilic pe Instagram.
Aceasta subliniază plusurile consumului de smochine: efect laxativ dat de conținutul mare de pectine (fibre solubile) și sâmburii mici (fibre insolubile); indice glicemic mediu (IG=50), satisfac pofta de dulce și pot fi consumate în diabet sau cura de slăbire; aport crescut de minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu) în special pentru sportivi.
În ce privește minusurile, medicul Bilic arată că smochinele conțin aproape 20% fructoză, adică zahăr, nu au vitamina C cum au alte fructe.
Vezi această postare pe Instagram
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima