Fructul care afectează ficatul și dă grăsime pe burtă. Îl mâncăm cu toții, dar habar nu aveam că e așa periculos
Care este fructul adorat de toți care poate afecta grav ficatul și pe care trebuie să-l consumăm cu foarte mare atenție și moderație.
Pepenele este vedeta verii și este adorat de o mulțime de români, fiind răcoritor, dulce și potrivit unora, perfect pentru dietă, pentru că este format din 92% apă.
Cu toate acestea, "fructele se mănâncă cu măsură, dacă vreți să nu vă "doară" grăsimea de pe burtă", este avertismentul transmis de medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Care este fructul care poate afecta ficatul
"Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare.
Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta.
Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare. Ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime pe care o pune pe abdomen", mai spune Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.
Potrivit ei, cel mai bine ar fi să consumăm pepenele roșu pe post de desert, dar cu măsură.
"În Asia se mănâncă fructe pe post de desert și fiecare primește câte o bucățică. Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia dacă vreți să nu vă "doară"... grăsimea de pe abdomen", spune medicul nutriţionist.
Pepene roșu sau pepene galben, marea greșeală pe care o faci. Bilic: Învinge! E mai puțin PERICULOS
"Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate
Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte:
- pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete
- pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.
Pepene galben sau pepene roșu. Care învinge
"Până aici suntem la egalitate.
- La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.
- Și la conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.
Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă.
P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!", a completat ea.
Fructele, motivul grăsimii pe burtă. Un pahar de suc de fructe = un pahar de bere. Bilic: Ca la balamuc, faci ficat steatozic!
"Organismul e foarte interesant. E atât de performant construit, încât ceea ce numim noi nesănătos, că aici avem o problemă cu definiția. Deci noi avem prejudecăți, ne-a ajutat și medicina să zic așa, în anii 1970 au fost acuzate grăsimile de tot ceea ce e mai rău. Dar acolo a fost o conspirație în spate!
După 50 de ani, acum se vorbește de faptul că industria zahărului a plătit grav pentru studiile alea, ca să nu iasă zahărul vinovat. Pe bune! Aici nu mai e mister!
Când au acuzat grăsimile, abia atunci a început lumea să se îngrașe, pentru că toată lumea a fugit de grăsime, care are 9 kalorii pe gram și s-au dus spre făinoase și spre zahăr, care au 4 kalorii pe gram, dar care îngrașă mai mult decât kaloriile pe care le conțin.", a declarat Mihaela Bilic, în podcast-ul lui Mihai Morar, "Fain și Simplu".
De ce îngrasă mai mult zahărul decât grăsimea?
"Pentru că din zahăr și făinoase putem face grăsime în momentul în care ele ajung în sistem, apare hormonul numit insulină. Și pe asta s-a bazat tot ceea ce au însemnat faimoasele cure de slăbire proteice. Ce și-au dat seama medicii? Că în momentul în care noi nu avem hormonul numit insulină în sânge, organismul nu poate face grăsime. Foarte interesant! Chiar dacă ăi dai grăsime pură, proteine, el are nevoie de acest hormon, singurul capabil să ia kalorii din sânge și să le transforme în depozite de grăsime. E un paradox aici! Și putem să-l păcălim pe metabolism!", a completat ea.
Ce înseamnă dieta Low Carb
"Înseamnă să mănânci foarte puțini carbohidrați, zahăr dacă se poate deloc, dar și amidonul redus drastic. E foarte logic! Organismul nostru are un nivel glicemic... noi dacă mâncăm grăsime și proteine, ficatul știe să facă din ele glucoză, pentru că noi nu putem funcționa decât cu glocoză. Atâta vreme cât glicemia noastră rămâne cvasi-constantă, glicemia nu apare în circulație.
E suficient să ai muștar în care să fie pus zahăr, organismul a perceput, glicemia s-a dus în tavan. În momentul în care glicemia a crescut, vine insulina și zice: Sunt aici, prieteni! Să facem grăsime!
Și nu face grăsime nu numai din kaloriile din făinoase, ci și din proteine, grăsime și din orice. Avem nevoie de micile trucuri, dar uite, eu când am făcut postarea că fructele îngrașă ca la balamuc și că din fructe multe faci ficat steatozic, mi-au sărit în cap toți: Doamne ferește! Nemernico!", a completat ea.
Andreea Marin, alimentul la care a RENUNȚAT: Ține loc de pâine. Am pierdut şapte kilograme
Fructele îngrașă! Motivul incredibil
"Măi, oameni buni! Haideți înapoi la bio-chimie la lecția fructozei. Deci fructele consumate în exces, ca să nu mai zic de sucul de fructe... un pahar de suc = un pahar de bere, este cea mai rapidă cale de a te îngrășă și, culmea, de a face grăsime pe burtă. Aceste mituri trebuie distruse, pentru că văd oameni care se chinuie!
Nu mănâncă mâncare seara zicând că mai bine mănâncă 3 - 4 fructe. Alea nu țin de foame, alea stimulează apetitul. Fructoza aia din ficat îți deschide căile de sinteză de grăsime, adică avem nevoie să ne protejăm. Și așa ne îngrășăm ușor, dintr-o calorie consumată în plus, că vine din iaurt, măr verde sau cartofi prăjiți, tot îngrașă. Și atunci ne îngrășăm atât de ușor, încât dacă nu știm aceste secrete ne îngrășăm și nu știm de ce nu avem rezultate"
-
Gripa aviară H5N5 ajunge la oameni. Ce riscuri prezintă pentru populație18.11.2025, 22:07
-
Un simplu tratament de canal poate reduce riscul de infarct și diabet18.11.2025, 21:58
-
Ce trebuie să știi despre postul cu apă18.11.2025, 20:34
-
-
Noua armă împotriva cancerului. Cum ne poate ajuta corpul18.11.2025, 18:59
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
