Fructul care hrănește bacteriile intestinale bune. Când să îl consumi

markus_winkler_uomu0tldqjo_unsplash_13001900

Probioticele și prebioticele sunt extrem de importante pentru sănătatea intestinală. 

În timp ce alimentele probiotice (cum ar fi iaurtul sau usturoiul) furnizează bacterii intestinale vii și prietenoase, alimentele prebiotice hrănesc bacteriile intestinale, potrivit Clinicii Mayo. 


Corpurile noastre sunt incapabile să digere prebioticele - așa că, atunci când sunt consumate, bacteriile din intestin le fermentează, potrivit University of Massachusetts Medical School Center for Applied Nutrition. Acest lucru ajută bacteriile intestinale bune să crească, să ajute digestia sănătoasă și să combată inflamația.

 

Bananele

Deși sunt în mod obișnuit apreciate pentru conținutul bogat de potasiu, bananele sunt deosebit de benefice și pentru bacteriile intestinale, potrivit Academiei de Nutriție și Dietă.

Bananele conțin fructooligozaharide (FOS), care sunt molecule de fructoză, pe care organismul nu le poate descompune, dar sunt metabolizate de bacteriile intestinale. FOS, clasificat ca fibră dietetică, nu numai că promovează creșterea microorganismelor intestinale, dar poate ajuta și la promovarea unei digestii sănătoase în organism.

Încercați să adăugați banane în iaurt pentru a obține o doză de prebiotice și probiotice într-un mic dejun sănătos.

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250