Fructul care hrănește bacteriile intestinale bune. Când să îl consumi

Georgiana Ioniță / 27 iul 2020 / 10:45

Probioticele și prebioticele sunt extrem de importante pentru sănătatea intestinală. 

În timp ce alimentele probiotice (cum ar fi iaurtul sau usturoiul) furnizează bacterii intestinale vii și prietenoase, alimentele prebiotice hrănesc bacteriile intestinale, potrivit Clinicii Mayo. 


Corpurile noastre sunt incapabile să digere prebioticele - așa că, atunci când sunt consumate, bacteriile din intestin le fermentează, potrivit University of Massachusetts Medical School Center for Applied Nutrition. Acest lucru ajută bacteriile intestinale bune să crească, să ajute digestia sănătoasă și să combată inflamația.

 

Bananele

Deși sunt în mod obișnuit apreciate pentru conținutul bogat de potasiu, bananele sunt deosebit de benefice și pentru bacteriile intestinale, potrivit Academiei de Nutriție și Dietă.

Bananele conțin fructooligozaharide (FOS), care sunt molecule de fructoză, pe care organismul nu le poate descompune, dar sunt metabolizate de bacteriile intestinale. FOS, clasificat ca fibră dietetică, nu numai că promovează creșterea microorganismelor intestinale, dar poate ajuta și la promovarea unei digestii sănătoase în organism.

Încercați să adăugați banane în iaurt pentru a obține o doză de prebiotice și probiotice într-un mic dejun sănătos.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy