Fructul considerat "insulina verde". Scade glicemia, colesterolul și distruge celulele canceroase din stomac, colon și plămâni

Fructul - Foto: Freepick @8photo @jcomp
Fructul - Foto: Freepick @8photo @jcomp

Această plantă este considerată "insulina vegetală". Are un efect puternic pentru colesterol și cancer.

Diabetul zaharat se numără printre cele mai frecvente afecțiuni în țările dezvoltate și în curs de dezvoltare, iar boala este în creștere rapidă în majoritatea părților lumii.

Potrivit NIH, s-a estimat că până la o treime dintre pacienții cu diabet zaharat utilizează o formă de medicină complementară și alternativă.

Una dintre plantele care a primit cea mai mare atenție pentru proprietățile sale antidiabetice este Momordica charantia.

Datorită prezenței a numeroși compuși bioactivi, dintre care unii posedă acțiuni biologice puternice, această plantă este utilizată în medicina populară din întreaga lume pentru tratamentul diferitelor patologii, în principal diabetul, dar și cancerul și alte boli asociate cu inflamația.

Este demonstrat pe scară largă că extractele din această plantă contribuie la scăderea glicemiei la pacienții afectați de diabet de tip 2, de aceea a fost nnumit de unii specialiști "insulina verde".

Cu toate acestea, majoritatea studiilor existente privind compușii bioactivi au fost efectuate numai pe linii celulare și pe modele animale.

Momordica charantia, cunoscut și sub numele de castravete amar, face parte din familia dovleacului, iar prin aroma sa puternică și aspectul său distinct a fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate.

Iată 4 beneficii ale castravetelui amar

1. Castravetele amar conține mai mulți nutrienți importanți

Castravetele amar este o sursă excelentă de mai mulți nutrienți cheie.

Castravetele amar este deosebit de bogat în vitamina C, un micronutrient important implicat în prevenirea bolilor, formarea oaselor și vindecarea rănilor.

Este, de asemenea, bogat în vitamina A, o vitamină solubilă în grăsimi care promovează sănătatea pielii și vederea corectă.

Oferă folat, care este esențial pentru creștere și dezvoltare, precum și cantități mai mici de potasiu, zinc și fier.

Castravetele amar este o sursă bună de catehină, acid galic, epicatechină și acid clorogenic, de asemenea - compuși antioxidanți puternici care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor, potrivit Healthline.

În plus, castravetele amar este sărac în calorii, dar bogat în fibre, îndeplinind aproximativ 8% din necesarul zilnic de fibre într-o singură porție de o cană.

2. Castravetele amar poate ajuta la reducerea glicemiei

Datorită proprietăților sale medicinale puternice, pepenele amar a fost folosit de mult timp de populațiile indigene din întreaga lume pentru a ajuta la tratarea afecțiunilor legate de diabet. În ultimii ani, mai multe studii au confirmat rolul castravetelui amar în controlul zahărului din sânge.

Un studiu de 3 luni efectuat pe 24 de adulți cu diabet a arătat că administrarea zilnică a 2.000 mg de castravete amar a redus glicemia și hemoglobina A1c, un test utilizat pentru a măsura controlul glicemiei pe parcursul a trei luni.

Un alt studiu efectuat pe 40 de persoane cu diabet a constatat că administrarea a 2.000 mg pe zi de pepene amar timp de 4 săptămâni a dus la o reducere modestă a nivelului de zahăr din sânge.

Mai mult, suplimentul a scăzut semnificativ nivelurile de fructozamină, un marker pe termen scurt al controlului glicemiei pe termen lung.

Se crede că castravetele amar îmbunătățește modul în care zahărul este utilizat în țesuturile dumneavoastră și promovează secreția de insulină, hormonul responsabil cu reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Cu toate acestea, cercetările la om sunt limitate și sunt necesare studii mai mari și de mai bună calitate pentru a înțelege modul în care pepenele amar poate avea un impact asupra nivelului de zahăr din sânge în populația generală.

3. Castravetele amar poate avea proprietăți de combatere a cancerului

Potrivit cercetărilor, castravetele amar conține anumiți compuși cu proprietăți de combatere a cancerului.

De exemplu, un studiu mai vechi în eprubetă a arătat că extractul de castravete amar a fost eficient în uciderea celulelor canceroase din stomac, colon, plămâni și nazofaringe - zona situată în spatele nasului, în partea din spate a gâtului.

Un alt studiu combinat de testare în eprubetă și pe animale a avut rezultate similare, raportând că extractul de pepene amar a fost capabil să blocheze creșterea și răspândirea celulelor canceroase de sân, promovând în același timp moartea celulelor canceroase.

Rețineți că aceste studii au fost efectuate folosind cantități concentrate de extract de castravete amar pe celule individuale într-un laborator.

4. Castravetele amar ar putea scădea nivelul colesterolului

Nivelurile ridicate de colesterol pot provoca acumularea de plăci grase în artere, forțând inima să lucreze mai mult pentru a pompa sângele și crescând riscul de boli de inimă.

Un studiu la om a constatat că administrarea unui extract solubil în apă de castravete amar a dus la scăderi semnificative ale nivelului de colesterol LDL sau "rău", comparativ cu un placebo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel